Tweede Divisie: Scheveningen zet opmars voort en bindt Excelsior Maassluis aan zegekar

Scheveningen lijkt niet te stuiten. De ploeg van trainer John Blok blijft aan de winnende hand. Werd het thuisduel eerder dit seizoen met 0-1 verloren, nu trok Scheveningen in een doelpuntrijke wedstrijd in Maassluis met 3-4 aan het langste eind.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Scheveningen kwam goed uit de startblokken, want het nam al na negen minuten de leiding. Door het slecht wegwerken van de bal in de defensie van de gastheren, was Michael de Niet alert en scoorde de 0-1. Na een kwartier speelde Pieter Langedijk van Excelsior Maassluis zich goed vrij, maar zijn schot was veel te zacht om doelman Sven van der Maaten te verontrusten. Halverwege de eerste helft voerde de thuisploeg de druk wat op, maar echt gevaarlijk wist Excelsior Maassluis niet ter worden.

Na bijna een half uur wist Gabri Urbanus Pieter Langedijk te bereiken, maar zijn lob werd een eenvoudige prooi voor doelman Van der Maaten. Vlak daarna werd er bij Scheveningen niet goed uitverdedigd en konden de gastheren langszij komen. Met zijn linkerbeen schoot Kevin Ringeling de gelijkmaker binnen: 1-1. Zes minuten voor rust dacht de Tricolores wederom gevaarlijk te worden, maar het schot van Bram Wennekers werd gepakt door doelman Sven van der Maaten. De leidsman trok één minuut bij in de eerste helft, maar met die 1-1 stand gingen de ploegen aan de thee.

Na de pauze waren de eerste mogelijkheden voor Excelsior Maassluis, maar Bram Wennekers en John Ringelberg wisten doelman Van der Maaten niet te verrassen. Pal daarop was Scheveningen wel succesvol. Scheveningen kwam er snel uit, kreeg de bal vrij op zo’n twintig meter van het doel en Michael de Niet haalde uit en zag de bal in de verre hoek verdwijnen: 1-2. Een goede voorzet van Vincent van den Berg werd door de vrijstaande Bram Wennekers na een uur spelen binnengekopt: 2-2.

De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur, want vier minuten later nam Scheveningen wederom de leiding via Robert van Koesveld, die knap met het hoofd scoorde: 2-3. Met nog een kwartier te gaan liep Van Koesveld tegen geel aan en pal daarop trof Michael de Niet weer doel, zijn derde van de middag: 2-4. Excelsior Maassluis probeerde nog dichterbij te komen en dat lukte ook in de voorlaatste officiële speelminuut. Pieter Langendijk schoot zijn ploeg naar 3-4. In de slotminuut redde doelman Tom Boks (ex-Scheveningen) Excelsior Maassluis voor een vijfde tegentreffer. Het bleef bij 3-4.