Schipluiden legt Xander Vos vast als nieuwe assistent-trainer

De trainersstaf van het eerste elftal van Schipluiden begint steeds meer vorm te krijgen. Xander Vos (foto) zal volgend seizoen als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Jeroen Hoefnagel gaan fungeren. Vos is momenteel werkzaam bij ADO Den Haag, waar hij trainer is van de Onder 17-selectie.

Voor Xander Vos (36) wordt Schipluiden de eerste club waar hij een seniorenelftal zal trainen. Maar ondanks zijn jeugdige leeftijd brengt hij een schat aan ervaring mee. ,,Ik ben begonnen als coördinator bovenbouw bij SVH, daarna heb ik bij die club de JO16/17 getraind”, laat hij op de clubsite weten. ,,Daarna ben ik naar Verburch gegaan en heb ik daar de JO17 getraind. En sinds twee jaar werk ik nu bij ADO Den Haag waar ik eerst ADO JO15 heb getraind en momenteel assistent ben bij JO17 van ADO.”

Ambitie

Vos zit nog vol ambitie. ,,Ik heb in 2021 mijn UEFA-C diploma gehaald en wil in de nabije toekomst mijn UEFA-B en A-diploma halen en in het betaald voetbal terecht komen.” De oud-speler van onder meer de GDA- en ADO Den Haag-jeugd, DHC, sv Nootdorp en Laakkwartier kent Jeroen Hoefnagel, de nieuwe trainer bij Schipluiden, uit zijn jeugdtijd bij GDA. ,,Hij was mijn trainer in de B-jeugd en we hebben altijd contact gehouden. We zeiden de afgelopen jaren vaak tegen elkaar dat het leuk zou zijn om nog een keer samen te werken en die kans krijgen we nu bij Schipluiden.”

Schipluiden is voor het volgende seizoen nog op zoek naar een keeperstrainer en een verzorger voor de selectie.

Lees verder