GDA haalt spits Stephen de Ruiter binnen

Na een jarenlang, zeer succesvol dienstverband bij vv JAC en SVC’08 gaat spits Stephen de Ruiter (foto) de overstap maken naar GDA en zal hij dus komend seizoen in het rood te zien zijn op sportpark Madestein.

De 34-jarige Stephen de Ruiter begon zijn carrière bij JAC, waar hij op z’n zeventiende debuteerde in het eerste elftal. Na de fusie was hij de onbetwiste spits van SVC’08, waar hij jarenlang sterkhouder en topscorer was. Het kampioensjaar in 2016 was het absolute hoogtepunt. Op z’n 32e nam hij bewust afstand van het selectievoetbal, tijdelijk, zo blijkt nu.

Drive

Stephen de Ruiter geeft gehoor aan de ambitie en drive die er nog altijd volop is. Bij GDA treft hij in trainer Robin den Dulk een oude bekende. Zij werkten samen eerder bij SVC’08, wat nu de basis blijkt voor een hernieuwde samenwerking.

De Ruiter zelf over zijn overstap: ,,Na zoveel jaren bij SVC’08 maak je niet zomaar een stap naar een andere club. Ik ben door Robin benaderd en het plaatje klopte; een mooie club, met ambitie, een leuke selectie en een trainer die ik goed ken. Ik kijk uit naar aankomend seizoen.”

Ervaring

Trainer Robin den Dulk over zijn nieuwe aanwinst: ,,Na de ernstige blessure van Sander van der Ende is de wens ontstaan om een spits toe te voegen aan de selectie. Met Stephen halen we een spits die ervaring, kwaliteit en scorend vermogen toevoegt aan onze aanval. We zijn ervan overtuigd dat Stephen met zijn karakter, binnen en buiten het veld en zijn enorme drive, perfect past bij ons.”

Lees verder