Vrouwen 3D (zon): Taurus moet meerdere erkennen in NOC Kralingen

Op het sportpark van de TU Delft moest Taurus het opnemen tegen NOC Kralingen. De Rotterdamse vrouwen bleken de bovenliggende partij en namen de punten mee naar huis.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Alex Pronk

Taurus begon met precies elf speelsters aan het duel met NOC Kralingen. In de twaalfde minuut kwamen de bezoeksters op voorsprong. Een schot van Britt Dielemans werd nog gekeerd door de Delftse keepster, maar daarna kon Joanne te Voortwis de bal in het lege doel schieten. Taurus kwam op gelijke hoogte nadat Analoes van Dijk een hoekschop van Tinka de Leeuw binnenkopte: 1-1. Vlak voor rust werd het 1-2. Uit een voorzet van Te Voortwis schoot Dielemans binnen.

Vijf minuten in de tweede helft kwam NOC Kralingen op 1-3. Uit een scrimmage kon Shaniqua Maliangkaij scoren. Met nog twintig minuten te spelen stond Taurus-keepster Hannah Herremans op de goede plek bij een vrije trap van Esmeralda van den Heerik. Vlak voor het eindsignaal kon Van den Heerik wel scoren en kwam de 1-4 op het bord. Taurus kreeg nog een kans, maar de bal van Tinka de Leeuw eindigde op de paal.

Lees verder