Peter Lieffering (FC Zoetermeer): ,,Soms gaat het succes sneller dan gedacht”

Bij FC Zoetermeer gaat het op alle fronten goed. Ledenaantal, vrijwilligers, de jeugdopleiding, nieuwbouw. ,,Soms gaat het succes sneller dan gedacht”, vertelt Peter Lieffering van de Commissie Voetbalzaken.

,,De Jeugdopleiding heeft als doel dat alle eerste selectieteams op minimaal laagste divisieniveau moeten spelen en daar leiden we onze spelers voor op. Niet alleen volgens een vast concept, maar ook de trainers dienen een vaste speelstijl te hanteren, die uiteindelijk moet leiden tot een herkenbare speelstijl waarin de opgeleide spelers de voetbaldisciplines al vroeg meekrijgen in de opleiding. In het begin zal dat voor spelers niet altijd herkenbaar zijn, maar in de bovenbouw wordt het automatisch begrijpelijker voor hen”, aldus Lieffering.

Keerzijde

,,We zijn een paar jaar geleden begonnen met deze opleiding en we zien de resultaten al op het veld terug. Maar de keerzijde is dat niet alle lichtingen, lees geboortejaren, al op elkaar afgestemd zijn. Dit duurt nog even maar dat is bekend.”

Plezier

Als voorbeeld neemt Lieffering de huidige O18. Deze 2005-lichting speelt al jaren op divisieniveau.  ,,Dat hebben ze zelf verdiend en dit seizoen zullen ze promoveren van de zesde naar de vijfde divisie, dat betekent dat de lichting 2006 (nu 017) volgend jaar op dit hogere voetbalniveau gaan instromen. Dat is natuurlijk geweldig, maar ze moeten wel het niveau aankunnen en dat is niet per definitie haalbaar en dan verdwijnt de factor plezier – die bij alle teams van FC Zoetermeer belangrijk is – heel snel.”

Geduld

Peter Lieffering concludeert: ,,Goed opleiden kost tijd en geduld en dat hebben wij bij FC Zoetermeer. Vandaar dat we graag spelers uitnodigen die geboren zijn in 2005 en 2006 en die op divisieniveau kunnen spelen om volgend seizoen onze 018 te komen versterken.” Klik HIER voor meer informatie.

Lees verder
Net binnen