Dogan Corneille doet per direct stap terug bij Excelsior Maassluis

Dogan Corneille (foto) is vanaf heden – na het verlies afgelopen zaterdag tegen Scheveningen – niet meer de hoofdtrainer van het vlaggenschip van Excelsior Maassluis. De oefenmeester, bestuur en Technisch Management Team zijn in goed onderling overleg tot de conclusie gekomen dat dit in het belang van de club momenteel de beste oplossing is. Steye Jacobs, volgend seizoen al aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, neemt per direct het stokje over.

Corneille was bij Excelsior Maassluis bezig aan zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke voor de A-selectie. Hij deed dat tot volle tevredenheid van iedereen binnen de club en slaagde erin om de ploeg aanvallend en attractief voetbal te laten spelen. In zijn eerste seizoen eindigde Excelsior Maassluis zelfs op een knappe tweede plaats van de ranglijst. Ook de seizoenen daarop handhaafde het zich uiterst eenvoudig en won het daarnaast met Corneille de Rijnmond Cup en kon het vorig seizoen terugkijken op een uitzonderlijke prestatie in de KNVB Beker, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Ajax.

Successen

Tevens braken er onder leiding van Corneille, die in zijn tijd bij Excelsior Maassluis door de KNVB tot twee keer toe tot beste trainer van West II werd uitgeroepen, diverse talenten vanuit de eigen jeugdopleiding door en maakten daarnaast Milan van Ewijk, Sekou Sylla en Marius van Mil de stap naar het Betaald Voetbal.

Dit seizoen begon de ploeg aanvankelijk moeizaam aan de competitie, maar herpakte het zich al snel met een uiterst knappe ongeslagen reeks van tien wedstrijden tot gevolg. Helaas hebben de Tricolores het sinds begin november een stuk lastiger gekregen en werden er sinds die tijd nog slechts drie overwinningen geboekt. Met nog zes wedstrijden te gaan staat Excelsior Maassluis nog maar een positie boven de plek die het noodzakelijk maakt om nacompetitiewedstrijden te spelen.

Belang club

,,We hebben dit besluit volledig in het belang van de club genomen”, zegt Corneille op de site van de Tricolores. ,,Deze beslissing doet me uiteraard veel pijn in mijn hart en het is dan ook zeker geen gemakkelijk besluit geweest. De afgelopen vijf jaar heb ik met onwijs veel plezier bij deze club gewerkt en daar wil ik iedereen binnen de club ook voor bedanken. Vanaf het moment dat ik in november aangaf aan het einde van het seizoen de club te gaan verlaten was dat direct de ommezwaai in de prestaties op het veld. Dan vind ik het ook een vorm van leiderschap om plaats te maken voor deze zeer talentvolle trainer die Steye Jacobs is. Ik verwacht van deze spelersgroep dat ze de komende zes wedstrijden laten zien wat ze écht waard zijn. Ik kom snel als supporter kijken en eenieder de hand schudden waarmee ik zo fijn heb samengewerkt.”

Dankbaar

Het bestuur van Excelsior Maassluis over de ontstane situatie: ,,Dogan is een vakbekwame trainer en paste met zijn fijne persoonlijkheid bovendien uitstekend bij onze vereniging. Wij zijn Dogan dankbaar voor alle mooie momenten en wensen hem veel geluk en succes toe met zijn nieuwe uitdaging na de zomerstop bij FC Rijnvogels.” Steye Jacobs zal per direct de taken van Corneille overnemen. De oefenmeester van Excelsior Maassluis Onder 21, die al aangesteld was als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2023-2024, begint zodoende vervroegd aan zijn functie als hoofdtrainer. Maandag leidde hij al de training en komende zaterdag zal hij tijdens het uitduel met koploper vv Katwijk voor de eerste keer als eindverantwoordelijke op de bank zitten.

Lees verder