TOTO KNVB-beker: Sterker HBS moet toch meerdere erkennen in XerxesDZB

HBS ging voor de kwartfinale van de strijd om de TOTO KNVB-beker op bezoeker bij XerxesDZB. De Rotterdammers kwamen via een counter voor rust op een 1-0 voorsprong. Na rust werd het zelfs 2-0 en HBS kwam nog wel terug in de wedstrijd (2-1), maar bij die stand klonk ook het eindsignaal.

Tekst: Ton Beije

Al in het begin van de wedstrijd was HBS de aanvallende partij. XerxesDZB beperkte zich tot verdedigen. De eerste kans was ook voor de ploeg van trainer Ekrem Kahya. Sieb Verheul kwam bij een actie hoger dan de Rotterdamse doelman, maar een treffer leverde het niet op. Uit het niets, in de counter, nam XerxesDZB na achttien minuten brutaal de leiding met een fraai doelpunt: 1-0.

Tijdrekken

HBS was de bovenliggende partij en de doelman van de thuisploeg zat zeker niet zonder werk, maar echt moeilijk werd het hem vooralsnog niet gemaakt. HBS had het ook niet eenvoudig tegen het verdedigend ingestelde XerxesDZB. Ook probeerden de Rotterdammers waar mogelijk de nodige tijd te rekken bij die nipte voorsprong. Bij rust stond de 0-1 stand nog op het scorebord.

Rood

Ook in het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. HBS de aanvallende ploeg, maar echt gevaarlijke wisten de Kraaien niet te worden. Een lob van Jasper Hooft was niet succesvol en een schot van Sieb Verheul verdween naast het Rotterdamse doel. Tot overmaat van ramp moest HBS ook nog met tien man verder na een rode kaart voor Jim Roberti (foto), die hij kreeg na het maken van een overtreding. Omdat dat vlak voor de dug-out van de gastheren plaatsvond, ontstond er vanaf de bank veel ophef. Wellicht had de leidsman met een gele kaart kunnen volstaan.

Eer

Voor HBS werd het er allemaal niet eenvoudiger op, toen XerxesDZB ook de 2-0 wist aan te tekenen. Terwijl de weergoden ook niet meewerkten, moest HBS de laatste twintig minuten ook met tien man trachten alsnog de bakens te verzetten. Ook wissels aan Haagse kant brachten geen soelaas. Na de rode kaart en pal daarop de 2-0 was het einde van het bekeravontuur voor HBS dichtbij. Toch wist Koen Starrenburg de HBS-eer nog te redden en er 2-1 van te maken. HBS claimde bij deze stand nog een strafschop wegens hands, maar de dienstdoende scheidsrechter wilde er niet van weten. In de slotfase dacht hel HBS weer aan een ‘pingel’, maar wederom geen reactie bij de arbiter, die kort daarna voor het einde floot.

 

Lees verder