Oud ADO-speler Bilal Ould-Chikh in diskrediet gebracht

|

Oud-ADO Den Haag speler Bilal Ould-Chikh (foto) is voor derde keer in ruim een jaar tijd disciplinair geschorst door FC Volendam. Reden voor deze schorsing is een uitgelekt TikTok-filmpje waar Ould-Chikh moslims oproept te gaan voetballen bij een moskee in Roosendaal, de geboorteplaats van de vleugelspeler, zo laat NH Nieuws maandag weten.

Tekst: Peter Petit

Het toernooi was afgelopen vrijdag, tussen 0.00 uur en 3.00 uur en Ould-Chikh zou in het filmpje aangegeven hebben zelf bij het toernooi aanwezig te zijn. De ploeg uit het vissersdorp speelde afgelopen zaterdag om 20.00 uur tegen sc Heerenveen, een wedstrijd die de ‘wijdbroeken’ met 2-1 verloren.

Leugens

Op het account van de Roosendaalse moskee staan ook video’s van andere voetballers van FC Volendam, waaronder van Walid Ould-Chikh, het jongere (23) broertje van Bilal. Zij roepen in de video wel op om te doneren en mee te doen, maar niet om aanwezig te zijn. Bilal heeft de aantijgingen over zijn meespelen in het nachtelijke toernooi inmiddels naar het land der fabelen verwezen. Volgens hem zijn het ‘leugens’. ,,Zonde dat dit zomaar geroepen wordt. Dit nieuws is echt verzonnen, dit was helemaal niet de reden van mijn schorsing”, zo laat Ould Chickh weten. FC Volendam heeft tot nu toe nog niet op het voorval gereageerd.

Lees verder