Jong-OranjeLeeuwinnen buigen nipt voor Jong Frankrijk

Jong OranjeLeeuwinnen was op tweede paasdag niet opgewassen tegen Frankrijk. Het team van KNVB-coach Stefan Hoogsteder ging in Almere met 0-1 onderuit. Voor Jong OranjeLeeuwinnen was het de laatste interland van het seizoen.

ADO Den Haag-speelster Liz Rijsbergen (foto)speelde de gehele wedstrijd mee. Ook oud-ADO-speelster Marisa Olislager (nu FC Twente) stond de volle negentig minuten in het veld. Een andere voormalige ADO-speelster, Gwyneth Hendriks, zat op de bank.

Fysiek

Hoogsteder had het donderdag na de overwinning op Italië al voorspeld: het duel tegen Frankrijk zou een lastige worden. De speelsters van Les Bleues spelen stuk voor stuk in de top van de Franse en Spaanse competitie. Bovendien is het een fysiek sterke tegenstander. Dat was in het stadion van Almere City FC ook terug te zien. Jong OranjeLeeuwinnen had het met name voor rust lastig. Zodoende bleef de 1-0 stand in Frans voordeel op het scorebord staan.

Tegenstand

,,Op dit moment was Frankrijk een maatje te groot voor ons”, liet Hoogsteder weten aan OnsOranje. ,,Al vind ik wel dat wij in staat moeten zijn een tegenstander van dat niveau tegenstand te bieden. Dat hebben we eerder dit seizoen tegen Spanje – wat ik minstens zo’n goede ploeg vind als Frankrijk – laten zien.” Voor Jong OranjeLeeuwinnen zit na het verlies tegen Frankrijk het interlandseizoen erop. Vanaf september pakt het team van Hoogsteder de draad weer op.

Lees verder
Net binnen