Puntenaantal gelijk? Dan beslist doelsaldo en als ook dat gelijk is?

We gaan de beslissende fase van het seizoen in. De komende periode wordt bepaald wie er kampioen worden en welke teams degraderen. Maar wat gebeurt er als het puntenaantal precies gelijk is? Voor dit seizoen geldt zowel in categorie A als in categorie B dat bij een gelijk puntenaantal de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is. De complete regeling over de rangorde is terug te vinden in het KNVB Handboek competitiezaken amateurvoetbal (hoofdstuk 2.6, pagina 29).

Zaalvoetbal

Voor het zaalvoetbal geldt in categorie A dat bij een gelijk aantal punten, als het gaat om rechtstreekse promotie of degradatie, een beslissingswedstrijd wordt gespeeld. In de categorie B wordt de rangorde wel bepaald door het doelsaldo. Kijk in het KNVB Handboek competitiezaken zaalvoetbal (hoofdstuk 2.5, pagina 20) voor de complete regeling.

Lees verder