Warming-up zaterdag 5B/5C: WIK op jacht naar derde periode

In 5B lijkt de titel weggelegd te zijn voor ONA, dat zes punten voorsprong heeft op de concurrenten GSC ESDO en Quick. De laatste twee clubs moeten proberen de nacompetitie te bereiken en dan promotie te bewerkstelligen.

Tekst: Roland van der Linden

5e klasse B

Koploper ONA kan haar positie versterken in het thuisduel tegen Wanica Star. De overwinningen vallen de laatste weken wat bescheidener uit dan in het begin van de competitie, maar de Goudse ploeg heeft een marge van zes punten op de achtervolgers.

GSC ESDO verloor haar laatste twee wedstrijden. Toofan en DVC bleken te sterk voor de equipe van trainer Ali Boussaboun. In Zoetermeer zal GSC ESDO tegen SVO Buytenpark op jacht zijn naar eerherstel. Quick heeft net als GSC ESDO 49 punten. In Delft treft de Haagse ploeg met DVC een zeer lastige opponent.

Periode

WIK won in de derde periode haar beide duels. De weg naar een periodetitel is nog lang, maar een overwinning op Toofan zou de Zuiderparkers een aardig eind op weg helpen. REMO mag proberen om het Moordrecht in een uitduel lastig te maken.

Rode lantaarndrager De Ster speelt een uitduel bij Gouderak en hoopt haar derde overwinning van het seizoen te mogen begroeten. HDV is gastheer voor ASW.

5e klasse C

DVV Delft treft een zware tegenstander. De ploeg van trainer Martin Schouten (foto) moet het opnemen tegen Simonshaven. De thuisclub bezet de derde positie op de ranglijst en heeft twee punten achterstand op koploper SCO’63.

Lees verder