Zaterdag 4E: Maasdijk–sv Rotterdam United: interessant duel tussen subtoppers

De afgelopen vrije paaszaterdag zou in de vierde klasse E wel eens stilte voor de storm geweest kunnen zijn, want komend weekend staat er met het duel tussen Maasdijk en sv Rotterdam United een duel tussen twee heuse subtoppers op het programma. De teams delen met 38 punten gezamenlijk de derde plek in deze klasse, maar met de Rotterdammers voorlopig als derde vanwege een beter doelsaldo.

Tekst: Peter Petit

Maasdijk – sv Rotterdam United

Voetbalbolwerk sv Rotterdam United verraste twee weken geleden vriend en vijand door het hoger ingeschatte Hermes-DVS op eigen terrein Harga nog wel met 3-4 te verslaan. Alles ademt voetbal bij deze club uit West, waar de talentvolle selectie ook volgend bij elkaar blijft. Dan wel onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer, Benvindo Westdijk, die de opvolger wordt van huidige hoofdtrainer Bryan Tjon a Fon, die hoofd jeugdopleiding bij de Rotterdammers wordt. De selectie van Maasdijk onder leiding van hoofdcoach Dennis van den Steen (foto) krijgt zaterdag te maken met een ploeg die reeds in het bezit is van een periodetitel. De laatste wedstrijd van de Maasdijkers voor het vrije paasweekeinde leverde een ietwat teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen WCR in Rhoon op. Medio november was sv Rotterdam United aan de RFC-weg in de havenstad nog met 2-1 te sterk voor Maasdijk.

RV&AV Steeds Hooger-MSV ‘71

Voor de tweede Waterwegclub in deze klasse, MSV’71, staat zaterdag in Schiebroek de wedstrijd tegen RV&AV Steeds Hooger op het programma. Op papier zou dit duel tegen de ploeg die acht punten minder heeft voor de mannen van hoofdtrainer Paul van Loen geen probleem moeten zijn. De hoop van zowel staf als selectie is gevestigd op aanvaller Christian van der Pol, die bij zijn rentree na een neusoperatie twee weken geleden, als invaller direct productief was in de door de Maassluizers eenvoudig met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen RVV Overschie. Maar het blijft zaterdag toch oppassen geblazen voor MSV’71, dat eerder dit seizoen tegen de komende tegenstander op eigen terrein met 0-1 het loodje moest leggen.

 

 

 

 

 

 

Lees verder
Net binnen