Warming-up zaterdag 4D: Haagse Hout en KSD Marine op zoek naar laatste strohalm

Spanning aan de top van de vierde klasse zowel bovenaan als in de kelder. Bij KSD Marine gelooft men nog in behoud van een plek in de vierde klasse, kelderploeg Haagse Hout moet vanaf nu echt alles winnen om zich nog veilig te kunnen spelen of in aanmerking te komen voor deelname aan de promotie/degradatiewedstrijden. Graaf Willem II VAC mag bovenin geen steek laten vallen.

Tekst: Peter Petit

RVC Celeritas – Haagse Hout

Rode lantaarndrager Haagse Hout moet vanaf deze zaterdag beginnen om alle nog op het programma staande duels in 4D te winnen. Dan kunnen ze nog 21 punten halen en zich alsnog veilig spelen of nacompetitie halen. Vraag is of dat zaterdag in Rijswijk tegen RVC Celeritas gaat lukken. De manschappen van hoofdtrainer Dennis Young staan nu op een veilige, maar nietszeggende zevende plek. Bij winst zaterdag en het ingecalculeerde verlies van naaste concurrent RCSV Zestienhoven tegen medekoploper IJVV de Zwervers, passeert RVC Celeritas de Rotterdamse luchthavenploeg op de ranglijst en schuift het één plekje op naar de meer aansprekende zesde plek. In Mariahoeve wonnen de bewoners van sportpark Prinses Irene eind vorig jaar maar nipt met 0-1 van de club van de huidige interim-trainer Mido, dus de Hagenezen kunnen het de Rijswijkers in deze burenstrijd nog best eens lastig maken.

SEV- Groeneweg

De Leidschendammers onder leiding van hoofdcoach Kenneth Soechit (foto) hebben nog een rekening te vereffenen met de tegenstander van zaterdag, de seizoensensatie in 4D, Groeneweg uit Zevenhuizen. Eerder dit seizoen verloren de Kastelenring-bewoners immers de eerste wedstrijd met maar liefst 7-0 van de huidige nummer drie in de competitie. In de laatste wedstrijd voor het paasweekeinde kwam de ploeg op de eigen Knibbelweg in Zevenhuizen tegen het dit seizoen samen met Graaf Willem II VAC zo dominante IJVV de Zwervers nog tot een knap gelijkspel: 1-1.

KSD Marine – Bolnes

Het kan verkeren! Afgelopen seizoen rond deze tijd speelde de thuisploeg in de vierde klasse achter koplopers Oliveo en RVC Celeritas nog volop mee in de strijd om nacompetitie. Een jaar later vecht de ploeg om lijfsbehoud in dezelfde vierde klasse. Maar positivisme viert hoogtij binnen de staf van hoofdtrainer Henk Baggerman. Een optimistisch gevoel gestoeld op de laatste zes wedstrijden in deze competitie, tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders. Te beginnen zaterdag thuis tegen sv Bolnes dat op de dertiende plaats staat, één plek onder KSD Marine. Beide ploegen hebben uit de laatste wedstrijden met vier nederlagen en één gelijkspel, slechts één schamel puntje weten te bemachtigen.

De tegenstander uit Ridderkerk heeft dit seizoen geen prettige herinneringen aan het spelen tegen Haagse ploegen, zo eindigde onlangs nog de wedstrijd tegen Graaf Willem II VAC, ‘buren’ van KSD Marine op de grens van Wassenaar, in een 17-0 zege voor de ‘graven’. Afgelopen zaterdag maakte KSD Marine met veel invallers nog een goede indruk tegen topclub IJVV de Zwervers, met spelers terug van blessures en schorsingen moet een zege tegen sv Bolnes absoluut mogelijk zijn. En dan maar hopen dat er net zo veel gescoord wordt als in de eerste wedstrijd tussen beide degradatiekandidaten, met een 4-4 resultaat als einduitslag.

Graaf Willem II VAC – FC Zoetermeer

De thuisploeg gaat onverdroten door in de strijd om de titel in 4D met concurrent IJVV de Zwervers, met maar één boodschap: nergens punten laten liggen. Zaterdag staat op de Roggewoning het treffen tegen het FC Zoetermeer van de komend seizoen naar CVC Reeuwijk vertrekkende trainer Leroy Vaes op het programma. De Rokkeveen-bewoners zullen er alles aan doen om tegen de ploeg uit Wassenaar een goed resultaat uit het vuur te slepen. Vaes: ,,Wij willen graag strijden om plek vier en of de huidige vijf punten voorsprong op onze naaste concurrent Floreant genoeg is, zal aan het einde van de competitie moeten blijken. Mijn spelersgroep is in ieder geval gemotiveerd en ermee bezig betreffende de laatste periode en fase van de competitie”. Over de tegenstander van zaterdag heeft Vaes ook een uitgesproken mening: ,,Graaf Willem II VAC vind ik vooral als team erg sterk, een erg volwassen ploeg, die niet snel zenuwachtig wordt. Wij zullen top moeten zijn, goed in de organisatie moeten spelen en effectief moeten zijn in de kansen”. Vaes kan zaterdag niet beschikken over Florian Bus en Matthijs Kox. Yousef Mohamed en Jessy Veerman zijn twijfelgevallen en Jari Voortman en Kevin Viejou keren terug in de wedstrijdselectie.

Lees verder
Net binnen