Warming-up 4e Divisie zondag: Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,VKW speelt op de counter”

Samen met Hoogeveen, HBS, Purmersteijn en SJC is RKAVV weer terug in de strijd om de titel. Met slechts zes wedstrijden te gaan is het verschil tussen de gedeelde derde plaats maar twee punten. Komende zondag komt hekkensluiter VKW naar Leidschendam. In Drenthe werd eerder dit seizoen de eerste periodetitel verspeeld door met 1-0 te verliezen.

Tekst: Pieter Donath

Twee weken geleden had RKAVV eindelijk weer een productieve middag. RKVV Velsen werd met 1-4 verslagen. Na de winterstop hadden de Leidschendammers veel moeite met het maken van doelpunten. In acht wedstrijden scoorde RKAVV maar vijf keer en kan zich nu gaan richten op een zinderende ontknoping van het seizoen.

VKW (Vlugheid Kracht Westerbork) promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de eerste klasse en heeft het lastig op het hogere niveau. Er werd slechts achttien keer gescoord tegenover RKAVV dat twee keer meer scoorde en daar niet tevreden over is. Bij RKAVV keerde Remco Overdevest terug in het elftal en daar had de ploeg tegen RKVV Velsen profijt van. Hij scoorde één keer en deed dat een paar dagen later weer tegen Westlandia (zo) in de halve finale van de KNVB-districtsbeker, die ook volgens trainer Maurizio Ceccucci onverdiend werd verloren met 1-2. Een terug- en vooruitblik met RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci (foto).

Tegen RKVV Velsen waren jullie eindelijk wel productief; hoe kijk je terug op die wedstrijd?

,,Ja, eindelijk belonen wij onszelf met doelpunten en zat het ook mee dat we een goedkope penalty cadeau kregen.”

Voor de beker waren jullie sterker dan Westlandia (zo); hoe kijk je daarop terug?

,,Zoals jezelf aangeeft vond ik ons ook de betere ploeg, maar helaas maken we de kansen niet af en dat deden zij wel. Dan zit het ook niet mee en ziet de scheidsrechter een 100% penalty over het hoofd. Het was een zure nederlaag die best hard aan kwam.”

Was negentien minuten blessuretijd tegen Westlandia (zo) terecht?

,,Het spel heeft zeker lang stilgelegen, dus die lange blessuretijd is aannemelijk. De rode kaart (2x geel) van Remco Overdevest was een aparte beslissing van de scheidsrechter, maar heeft gelukkig geen invloed op de competitie.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen VKW?

,,Ik verwacht een tegenstander die gaat proberen om vanuit een gesloten organisatie op de counter te spelen. Dat zijn altijd heel lastige wedstrijden.”

Lees verder