Warming-up 3e Divisie zondag: Merick Heintjes (TOGB): ,,Volle bak voor zege”

Komende zaterdagavond speelt TOGB op haar eigen vertrouwde sportpark Het Hoge Land tegen Unitas. Zelf speelde TOGB op bezoek bij Baronie met 1-1 gelijk, wat gezien het overwicht dat TOGB had niet vanzelfsprekend was. Unitas won op eigen veld van OJC Rosmalen door onder andere twee goals van clubtopscorer Robert Mutzers met 3-1. Unitas was eerder dit seizoen in de heenwedstrijd met 2-1 te sterk voor TOGB. Zaterdag beginnen beide teams die nog volop in de race zijn voor de derde periode, gewoon weer op 0-0.

Tekst: Ron Fruining

Voorbeschouwen deze week met Merick Heintjes (foto). De kilometervreter van TOGB kwam in de heenwedstrijd niet in actie tegen Unitas, maar zal waarschijnlijk komende zaterdag vanaf het begin starten.

Merick, wat gaan jullie als team anders doen om Unitas en haar topscorer Mutzers af te stoppen om zelf de drie punten te pakken?

,,Ik denk dat het belangrijk is dat wij als team een bepaalde intensiteit moeten halen. Gepaard met goed en verzorgd voetbal verwacht ik, dat wij een goede kans hebben om de drie punten te pakken.”

Spelen op zaterdag doen jullie voor de tweede week op rij. Volgend seizoen zal er nog vaker op zaterdag gespeeld worden. Hoe anders is het spelen op zaterdag dan op zondag?

,,Het grote verschil is het aanvangstijdstip. We spelen wederom om 18.00 uur, wat wel anders is dan zondag 14.00 uur. Bij het spelen om 18.00 uur, moet je wat langer wachten op de speeldag zelf om te voetballen. Wel is het erg prettig dat je op zondag nog een vrije weekenddag hebt.”

Doordeweeks speelden jullie voor de Fidus-cup in de kwartfinale die jullie wonnen van derdeklasser Kethel Spaland. Is het door de weeks spelen leuker dan trainen?

,,Zelf vind ik een oefen- of bekerwedstrijd leuker dan trainen. Het is altijd lekker om wedstrijden te spelen en dus ook doordeweeks.”

Zaterdag stopt de wedstrijd na negentig minuten, maar is er voor de derde helft veel geregeld. Verwacht je door het entertainment rondom de wedstrijd extra veel supporters?

,,Ik ga er wel vanuit. De derde helft en de wedstrijd zijn via alle kanalen gepromoot. Op deze manier proberen wij ook meer supporters te trekken. Ook willen wij er hiermee voor zorgen dat de aanwezige mensen, wat langer blijven hangen om het zo lekker gezellig te maken in de kantine.”

Tot slot, wat ga jij eraan doen om zaterdag als winnaar van het veld te stappen?

,,Samen met mijn ploeggenoten alles geven om zo volle bak voor de overwinning te gaan, met oog op de derde periode!”

 

 

Lees verder