Vrouwen 2B: RKAVV pakt in slotfase overwinning in Leiden

In het uitduel bij UVS pakte het vrouwenteam van RKAVV een knappe zege. De Leidschendamse formatie van trainer Nikita van der Wijngaard (foto) klom door de overwinning naar de achtste positie op de ranglijst.

RKAVV speelde goed in de eerste helft en kreeg veel ruimte in de as en tussen de linies. RKAVV domineerde in de omschakeling en had het heft in handen. De bezoeksters kwamen dan ook op een 0-1 voorsprong door een treffer van Kim Smulders na goed omschakelen van Romy van der Helm.

x

In de tweede helft deed RKAVV zichzelf tekort in de opbouw en kon UVS op 1-1 komen. Het duel bleef daarna spannend en beide partijen maakten kans op de zege. UVS kwam niet tot heel grote kansen. RKAVV zag Lianne van Oosterwijk opstomen vanaf de eigen helft, maar haar inzet raakte de lat. In de 88e minuut was het toch raak voor RKAVV. Zoëy van der Hulst gaf de bal aan Van Oosterwijk, die het net vond: 1-2.