Warming-up zaterdag 1B: Titelstrijd tussen DSO, VELO en Die Haghe gaat door

Het worden zes spannende weken in de eerste klasse B. Zowel boven- als onderin, op de degradatie van DHC na, is er namelijk nog niets beslist. Wie wordt kampioen, wie speelt er nacompetitie en wie degradeert direct?

Tekst: Hans Kulk

In de top maken alleen nog DSO (20-42), VELO (19-39) en Die Haghe (20-38) kans op de titel, de rest mag zich nagenoeg als uitgeschakeld beschouwen. Van de drie eerdergenoemde clubs heeft Die Haghe zaterdag een ‘makkie’. De ploeg van Marcel Koning (foto) ontvangt namelijk het reeds gedegradeerde DHC. Puntverlies kunnen de withemden zich, kijkend naar de stand, dan ook niet verloven. Of is er bij DHC wellicht sprake van het ‘John van Zweden-effect’?

Lijfsbehoud

DSO speelt ook thuis tegen het op de vierde plaats staande Forum Sport. VELO, gecoacht door Kevin van der Geest, neemt het in Wateringen op tegen de Koninklijke HVV. De ‘Kroonleeuwen’ maken bij winst een klein stapje richting lijfsbehoud. Hiervoor moet de ploeg van André Wetzel nog wel twee plekken klimmen in 1B.

Alarmfase één

Ook sv Nootdorp is nog lang niet uit de zorgen. Winst op sportpark ’s-Gravenhout is noodzakelijk tegen het goed presterende Voorschoten’97. Alarmfase één is het inmiddels bij VUC. De ploeg van Rob de Lange stevent op directe degradatie af, dus er zal sowieso van sv Den Hoorn moeten worden gewonnen. Hetzelfde geldt voor het Leidse UVS, dat het Delftse Wippolder op sportpark Kikkerpolder ontvangt. Het laatste duel gaat tussen Valken’68 en sv Honselersdijk.

Lees verder