Warming-up 4e Divisie (zondag): Ekrem Kahya (HBS): ,,Waslijst aan afwezigen”

HBS zetelt op de tweede plaats, met een punt achterstand op Hoogeveen, dat zondag gastheer is van Westlandia. HBS mag geen punten verspelen op Craeyenhout tegen het laaggeplaatste Alcides.

Tekst: Ton Beije

Een weekend rust tijdens de paasdagen kwam HBS wel goed uit. Dat zegt trainer Ekrem Kahya (foto): ,,We hebben de spelersgroep een weekend rust gegeven aangezien we de afgelopen periode heel veel wedstrijden hebben gespeeld op de zondagen en bekerwedstrijden op dinsdag.”

Lastig

HBS ontvangt zondag op sportpark Craeyenhout Alcides uit het verre Drenthe. Kahye herinnert zich het uitduel nog goed: ,,In de heenwedstrijd stond het bij rust 0-0 en hebben we het na rust eigenlijk  volledige in handen genomen met een 0-5 overwinning als resultaat. İk verwacht nu een lastige wedstrijd, waarin Alcides zal vechten om weg te lopen onderin en wij moeten winnen om bovenin mee te blijven doen tot het einde.”

Invloed

Spanning neemt toe in de kopgroep. Zondag mag HBS geen punten verspelen. Streekgenoot Westlandia kan de ‘Kraaien’ een handje helpen in het uitduel bij Hoogeveen. Kahya: ,,Wij kijken echt alleen naar de stand na onze eigen wedstrijden en die uitslagen op andere velden doen er pas toe als je zelf de wedstrijden wint. Maar het is natuurlijk mooi als de concurrenten dan ook punten laten liggen, maar wij leggen onze energie in dingen waar wij invloed op hebben, het winnen van onze eigen wedstrijden.”

Waslijst

Het zit HBS niet mee in de personele bezetting. ,,We hebben een hele waslijst met afwezigen”, weet Ekrem Kahya. ,,We hebben donderdagavond getraind en kijken vrijdag ook even naar de reactie van sommige spelers. Dan weten we wie allemaal belastbaar zijn en sturen we zondag een elftal het veld dat fris, hongerig en geconcentreerd de wedstrijd probeert te winnen.”

 

Lees verder