Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Duels tegen Quick Boys altijd mooi”

Scheveningen deed vorig weekend uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis in winst om te zetten. De ploeg van trainer John Blok (foto) is de laatste weken toch goed op dreef. Dat belooft een interessante ontmoeting te worden zaterdag op Houtrust tegen het Quick Boys van Edwin Grünholz.

Tekst: Ton Beije

De winst op Excelsior Maassluis was een klapper, want de Tricolores zijn daarmee op vijf punten gezet. John Blok daarover: ,,Volgens mij was het voor de toeschouwers best een leuk duel om naar te kijken. Als trainer kijk je vaak toch net even anders en ben ik erg tevreden over de overwinning, maar minder over de uitvoering.”

Kritisch

Opvallend was wel, dat Scheveningen, dat de laatste duels weinig tegentreffers kreeg, nu driemaal een tegendoelpunt moest incasseren. Blok: ,,Geen tegenvaller, want daar staat tegenover dat we vaak moeite hadden met scoren en er nu vier maken. We hebben er ook bewust voor gekozen om achterin één op één te spelen. Dat betekent dat de kans dat we iets weggeven wat groter wordt, maar dat we ergens anders op het veld juist weer een overtal hebben. Toch moeten we kritisch blijven en hebben we deze wedstrijd minder goed verdedigd dan de wedstrijden hiervoor.”

Speciaal

Zaterdag thuis tegen Quick Boys. Wat herinnert Blok zich van de uitwedstrijd? Hij: ,,Wedstrijden tegen Quick Boys zijn altijd mooi en voor mij ook speciaal. Er zijn sowieso allerlei dwarsverbanden met Scheveningen en Haagse jongens bij Scheveningen en Quick Boys. Uit starten we goed en was Mike de Niet de eerste helft vooral levensgevaarlijk. De tweede helft hadden we het heel lastig, maar kwamen er weer beter in na een korte onderbreking. Quick Boys kwam in de slotfase via een strafschop nog op 2-3, maar gelukkig trokken we ‘m over de streep.” Wat verwacht hij nu voor wedstrijd? ,,Beide ploegen zijn in vorm en doen het goed de laatste weken, dus hopelijk leidt dat tot een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Punten pakken

Scheveningen is goed op weg, maar nog niet helemaal veilig. Bij winst kun je echt goede zakendoen. Ook kijkend naar het programma van de concurrenten. Blok: ,,Er staan veel ploegen dicht bij elkaar dus het kan inderdaad nog alle kanten op. Voor de competitie en de neutrale toeschouwer erg leuk, maar wij zijn natuurlijk het liefst zo snel mogelijk veilig. Dus eerst zelf maar proberen punten te pakken, daarna is de rest pas interessant.”

Hoe is het met de personele bezetting. Wie zijn er niet bij of komen er nog spelers terug van ‘weggeweest’? ,,Buiten de langdurig geblesseerden zijn Freek van Eijk, David Kappel en Dario van Breukelen niet beschikbaar. Barry Rog gaat zijn eerste minuten weer maken in het tweede elftal”, aldus trainer John Blok. Het duel zaterdag op Houtrust tegen Quick Boys vangt aan om 14.30 uur.

Lees verder
Net binnen