Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Nog nooit gewonnen bij Achilles”

FC ’s-Gravenzande pakt na een vrij paasweekend de draad weer op met een uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Thuis pakten de Westlanders een ruime 5-0 overwinning. Zo eenvoudig zal het wellicht zaterdag niet gaan.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande had tijdens het paasweekend geen competitieverplichtingen. Mike Jonk (foto), assistent-trainer: ,,De spelers hebben afgelopen weekend vrijaf gekregen, maandag wel een aantal spelers tegengekomen bij de Westlandse kampioenschappen van de jeugd, dus dat was goed om te zien.”

Pijn doen

Nu dus de uitbeurt tegen Achilles Veen, wat herinnert Jonk zich van de thuiswedstrijd? ,,Die wedstrijd kwamen we binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong door een goede loopactie, daarna hebben we de wedstrijd gedomineerd en wonnen we uiteindelijk met 5-0. Het zal nu een lastige wedstrijd worden. Achilles heeft een goed positiespel en speelt aanvallend met een lastige veldbezetting waar we deze week veel op hebben getraind en hopelijk kunnen we ze net als in de thuiswedstrijd direct pijn doen… We hebben nog nooit gewonnen bij Achilles Veen, dus laat het zaterdag maar de eerste keer worden!”

Stappen maken

FC ’s-Gravenzande kan nog stappen maken op de ranglijst. Doelstelling van de ploeg zal zijn zo hoog mogelijk te eindigen. Jonk: ,,Dat klopt, we zullen er iedere wedstrijd alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen en dat merk je ook binnen de staf en spelersgroep.” Over het beschikbare spelersarsenaal zegt Jonk: ,,Ardi (Luijendijk – red.) gaat weer zijn eerste minuten maken bij het tweede, Frank Broos is nog geschorst. Verder zijn we compleet op Sil van Ooijen na, die bij de hersteltrainer hard aan zijn herstel werkt.”