Warming-up 3e Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Doen wat we willen en moeten doen”

Na de vrij eenvoudige overwinning tegen UDI’19 op paaszaterdag is Quick geklommen naar de achtste plaats op de ranglijst. Het was de vierde winstpartij op rij. Komende zondag in Veldhoven wacht een sterke tegenstander. UNA is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Thuis werd het een gelijkspel: 1-1.

Tekst: Pieter Donath

UNA (Uitspanning Na Arbeid) staat op de vijfde plaats en heeft zes punten meer dan Quick dat de laatste acht wedstrijden negentien punten behaalde. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor de Haantjes omdat ze na vijf wedstrijden op de tweede plaats staan in de derde periode met één punt minder dan koploper ADO’20, dat al de eerste periode won.

Voor trainer Paul van der Zwaan (foto) staat de derde periodetitel niet op nummer één. Elke wedstrijd staat op zich waarin Quick uitgaat van eigen kracht.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen UDI’19?

,,De winst afgelopen zaterdag tegen UDI´19 was weer meer dan verdiend en was een redelijke kopie van de wedstrijd daarvoor tegen vv Dongen. We waren dominant en sterk met name in de eerste helft. De tweede helft was wel weer iets minder afdwingend en ook nu kwam UDI’19 terug tot 2-1. Maar Ik had wel het gevoel dat we minder van slag raakten dan de week daarvoor. We bleven rustig en kwamen daardoor ook geen moment in de problemen. Dat is weer een stapje voorwaarts en geeft een goed gevoel.”

Leeft het winnen van de derde periode of is het behalen van punten leidend?

,,Het pakken van voldoende punten in deze fase geeft ook wel vertrouwen in de uitvoering. Mooi ook dat we dat met een vrij brede groep hebben moeten doen. Dat is mooi en geeft aan dat we blessures enzovoorts kunnen opvangen. Ook dat geeft weer een goed gevoel. Dat het aantal punten resulteert in een redelijk comfortabele positie op de ranglijst, is ook weer lekker. Nu beginnen over een periode boeit mij persoonlijk totaal niet. Ik heb al vaker gezegd: mijn doel is om het team beter en stabieler te maken. Als dat lukt, zoals nu lijkt te zijn, komt het resultaat dat daarbij hoort vanzelf.”

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen UNA, dat de laatste vijf wedstrijden ongeslagen is?

,,Ook nu interesseert het ons niets dat UNA vijf keer ongeslagen is. Wij zijn Quick en gaan doen wat we willen en moeten doen. Als de uitvoering weer voldoende is kunnen wij iedere wedstrijd winnen en als de uitvoering onder de maat is niet.”

 

Lees verder
Net binnen