Zaterdag 5B: GSC ESDO wint van SVO Buytenpark, Quick gelijk tegen DVC

Quick kwam niet verder dan een gelijkspel tegen DVC en zag concurrent GSC ESDO twee punten uitlopen in de strijd om de tweede plaats. GSC ESDO was in Zoetermeer een maatje te groot voor SVO Buytenpark. Het duel tussen Toofan en WIK haalde het einde niet.

ONA –    Wanica Star

In Gouda had Wanica Star weinig in te brengen tegen de koploper. ONA bleek met duidelijk de betere ploeg getuige de 5-0 uitslag. Voor ONA komt het kampioenschap nu langzaam in zicht. De voorsprong op GSC ESDO bedraagt zes punten.

SVO Buytenpark – GSC ESDO

In Zoetermeer nam GSC ESDO de leiding in het duel door een treffer van Hucine Zerjouh. De thuisclub kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. In de tweede helft besliste GSC ESDO het duel in haar voordeel. Djamel Boerstra zorgde met twee treffers voor een comfortabele 1-3 voorsprong. Daarna waren Nordin Zambib, opnieuw Boerstra en Houcine Zerjouh nog trefzeker voor de formatie van trainer Ali Boussaboun (foto): 1-6.

DVC – Quick (H)

In een gelijkopgaand duel kwamen zowel DVC als Quick niet tot scoren. In het sportieve duel werden geen kaarten uitgedeeld. DVC staat nog steeds op een zevende plaats, Quick bezet de derde plaats op de ranglijst.

Toofan – WIK

WIK begon op Ockenburgh sterk aan het duel en kwam na acht minuten al op een 0-1 voorsprong door een treffer van Jack den Heijer. WIK miste een aantal kansen en zag Toofan vlak voor rust dankzij een doelpunt van Mohad Pervez op gelijke hoogte komen: 1-1. Na de thee ging WIK op jacht naar de voorsprong en werd beloond. Paulo Fortes Rodriguez tekende voor de 1-2. Uit een terechte strafschop scoorde Sasja Mahynka de 2-2. WIK schrok weer wakker en Wesley Spaan kon uit een scrimmage voor de 2-3 zorgen. Tien minuten voor tijd ontstond een opstootje en kregen zowel een speler van WIK als Toofan rood. Scheidsrechter Wim Boer besloot het duel te staken en was ook niet meer bereid het duel te hervatten.

(Foto: Orange Pictures)