Zaterdag 4E: Maasdijk doet goede zaken om brons, MSV’71 stelt teleur

In 4E presteerde Maasdijk boven verwachting door sv Rotterdam United, naaste concurrent voor plek drie op de ranglijst, met grote cijfers, 5-1 te verslaan. MSV’71 kwam tegen laagvlieger RV&AV Steeds Hooger niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Peter Petit

Maasdijk – sv Rotterdam United

Niets leek er aan het begin van dit duel op dat Maasdijk tegen sv Rotterdam United, naaste concurrent voor het brons in 4E, een ruime overwinning zou boeken. Na vijf minuten kwam sv Rotterdam United, voetbalbolwerk uit Rotterdam West, al op een 0-1 voorsprong. Pas tegen het rustsignaal lukte het Maasdijk speler Nikki Krouwer de Rotterdamse sluitpost te passeren: 1-1. Wederom Nikki Krouwer was verantwoordelijk voor de 2-1, dankzij een benutte strafschop. Dat leek lange tijd ook de einduitslag te worden, maar niks was minder waar. Jack Gardien scoorde het derde doelpunt voor Maasdijk, wedstrijd beslist.

Maar in slotseconden van het duel scoorden de pupillen van hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto) er nog lustig op los. Wouter Boers tekende voor de 4-1 en Jack Gardien bracht met zijn tweede doelpunt van de dag de eindstand in deze wedstrijd op een even verrassende als verdiende 5-1. De Maasdijkers hebben dankzij dit mooie resultaat nog zicht op de tweede plek in de competitie, de achterstand op huidige nummer twee Hermes DVS, dat niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Blijdorp, bedraagt nog slechts vier punten.

RV&AV Steeds Hooger-MSV’71

Een teleurstellend gelijkspel van 1-1 voor het team van hoofdtrainer Paul van Loenen. Mathijs Jansen scoorde uit een strafschop namens de Maassluizers, die het altijd moeilijk hebben tegen deze tegenstander. Thuis werd eerder dit seizoen zelfs verloren van Steeds Hooger. Zover liet de ploeg het dit keer niet komen, maar de onvrede over het gelijkspel was na afloop op de gezichten van de selectie en staf af te lezen.

Lees verder