Zaterdag 4C: GDA laat koploper PGS/VOGEL struikelen, DUNO langs RAS

De topploegen in 4C konden de winst niet pakken. PGS/VOGEL, dat de eerste plaats bezet, moest het hoofd buigen voor GDA. BMT kwam tegen ODB niet verder dan een gelijkspel. DUNO versloeg aan de Albardastraat ‘buurman’ RAS.

Tekst: Roland van der Linden        |        Foto’s: MFH-Design

GDA -PGS/VOGEL

In het eerste half uur van het duel was GDA de bovenliggende ploeg. Daarna nam PGS/VOGEL de controle over. Beide teams konden het net niet vinden en gingen met een 0-0 stand aan de thee. De koploper kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Na een kwartier spelen opende Mario van Duinen de score voor de ploeg van trainer Vita Lorente. In de 72e en 73 minuut sloeg GDA twee keer flink toe. Dennis Heemskerk scoorde na een knappe bal van Frans Tetteroo de 1-1 en daarna was invaller Mark Okhuizen uit een voorzet van Michael van Zwam trefzeker: 2-1.  In die stand kwam geen verandering meer.

BMT – ODB

Voor de rust waren er niet veel hoogtepunten te noteren. Aan de kant van BMT waren ze wel van mening dat Dries Hoogerheide na een harde tackle op Floyd Persson een rode kaart had moeten krijgen, maar arbiter Thomas ter Heijde vond een kort gesprek voldoende. In de tweede helft zwaaide de arbiter met maar liefst elf gele kaarten, waarvan zeven aan BMT. Bilal Dari schoot in de 65e minuut ODB naar een 0-1 voorsprong. Vlak voor tijd produceerde Bayram Akyon de 1-1.

RAS – DUNO

In de derby van de Vruchtenbuurt kon DUNO in de eerste helft geen afstand nemen van RAS. Na een 0-0 ruststand kon DUNO in het tweede bedrijf wel de winst pakken. In de 64e minuut scoorde Mo Simsek de bevrijdende 0-1. Een klein kwartier later kwam DUNO op 0-2. Nu was Kevin Jacobs de maker van het doelpunt.