Overzicht 3B/3D: Verburch profiteert niet van nederlaag koploper sc Monster

Een verrassing in 3B, waar koploper sc Monster het hoofd moest buigen voor gastheer Lyra. Verburch, derde op de ranglijst, verzuimde van deze misstap van sc Monster te profiteren. Tegen KMD kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In 3D slaagde VDL er niet in het klusje tegen Botlek te klaren.

Tekst: Peter Petit        |      Foto’s: Danny Ploegaert

3e klasse B

KMD – Verburch

De nummer drie op de ranglijst, Verburch, slaagde er niet in om drie punten mee te nemen in het uitduel tegen het veel lager op de ranglijst staande Klein Maar Dapper (KMD). In Wateringen bleef het na negentig minuten 2-2. Na vier minuten kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong via doelpuntenmaker Miquel van Dijk. De selectie onder leiding van het trainer John Zuijderwijk liep in de 37e minuut uit tot 0-2 dankzij een goal van Vincent van der Knaap. KMD kwam in de tweede helft knap terug met dank aan Bradley Meijer (49e minuut) en Sam Haghigat (59e minuut). KMD zag Schipluiden, dat verrassend won van Naaldwijk, dichterbij komen op de ranglijst.

Lyra-Sportclub Monster

In de vijfde minuut benutte Thom Kuyvenhoven namens Lyra een penalty, waarmee de 1-0 ruststand op het scorebord stond. Vlak na het begin van de tweede helft scoorde Jesper Warbout de gelijkmaker: 1-1. In de 82e minuut kwam de thuisploeg van trainer Pim van der Hoorn  weer aan de leiding, een uitbraak via Roy van der Sar werd afgemaakt door Dyon Lemckert. Na een foutieve ingreep van doelman Broch kwam Lyra op 3-1. Thom Kuyvenhoven strafte de fout van de vijandelijke doelman af.

Schipluiden-Naaldwijk

Een futloos Naaldwijk kreeg met 3-0 klop in Schipluiden. De Naaldwijkers lieten zich al vroeg in de wedstrijd verrassen en kwamen met 0-1 achter door een treffer van Sjoerd Bos, De 0-1 was tevens de ruststand. De 0-2 kwam uit een strafschop, trefzeker benut door Chris van Beurden. De eindstand van 3-0 werd bepaald door Koen Gobel.

3e klasse D

Botlek-VDL

In de negende minuut kwamen de gastheren al op 1-0. Er kwamen voor de gasten uit Maassluis nog genoeg kansen in het vervolg van de eerste periode, maar de kansen werden gemist en ook Kees Ketting lukte het niet om vanaf elf meter de gelijkmaker te scoren. VDL moet dit klusje kunnen klaren was de overtuiging van de technische staf. Helaas liep het anders. Het was de ploeg uit de Botlek die tweemaal scoorde. Melvin Louwen zorgde voor de eretreffer voor VDL, later kreeg deze speler ook nog rood voorgehouden wegens praten tegen de scheidsrechter.