Zaterdag 3A: Blauw-Zwart doet weer volop mee in strijd om kampioenschap

Blauw-Zwart deed goede zaken in de titelstrijd met een zege op SCW. Concurrenten Aarlanderveen en Nieuwkoop verspeelden dure punten. Stompwijk’92 en DWO konden niet in de vreugde delen. Beide teams gingen onderuit.

Blauw Zwart – SCW

De thuisploeg startte zwak aan het duel met de tegenstander uit Rijsenhout en liep door niet adequaat reageren tegen een tegentreffer aan: 0-1. Nog voor de rust boog de equipe van trainer Alan Campfens de achterstand om in een voorsprong. Met een kopbal tekende Bastiaan Hendriksen voor de gelijkmaker en daarna plaatse Bram Smit de bal in de verre hoek: 2-1. Na de doelwisseling was opnieuw Hendriksen trefzeker met een schitterende lob en kwam de stand op 3-1. Ondanks een rode kaart in de 54e minuut voor Ilias Assaban (foto) kwam Blauw-Zwart niet meer in gevaar. De ploeg toonde karakter en kreeg zelfs kans op de 4-1.

DWO – RKDES

DWO speelde een zeer slecht duel tegen RKDES en leed een terechte 0-3 nederlaag. De Zoetermeerders konden zelf geen kans creëren. DWO, dat lang bovenin meedraaide, lijkt toch boven haar kunnen gespeeld te hebben en moet het seizoen nog goed proberen uit te spelen.

Stompwijk’92 – Koudekerk

Op eigen veld kon Stompwijk’92 niet voor een verrassing zorgen tegen Koudekerk. Na een 0-1 achterstand kon Lars Santen nog wel voor de gelijkmaker zorgen. Koudekerk kwam voor de thee wel weer op voorsprong: 1-2. In de tweede helft stelden de bezoekers de zege definitief veilig.