Zaterdag 2E: Wilhelmus levert knap werk af op eigen veld tegen Berkel

Wilhelmus, dat nog steeds op een directe degradatieplaats staat, leverde knap werk af door op eigen veld ruim met 3-0 te winnen van Berkel. Bij rust hadden de Voorburgers van trainer Ramon van Steekelenburg al een 1-0 voorsprong genomen.

Tekst: Ton Beije

Het duurde even, maar in de 37e minuut nam Wilhelmus de leiding door een doelpunt van Nick Hendrikse. De thuisploeg wist die voorsprong vast te houden tot aan de rust.

In de tweede helft verliep het naar wens voor de gastheren. Het werd 2-0 uit een strafschop. Nick Hendrikse werd in het zestienmetergebied neergelegd en de arbiter wees resoluut naar de stip. Cedric Aké maakte geen fout en verdubbelde de marge voor zijn team. Daar bleef het niet bij, want de man aan het scorebord kon ook de derde Voorburgse treffer in beeld brengen. Na bijna een uur spelen kapte Bhody Streekstra (foto) zijn directe tegenspeler uit en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 3-0. In die stand kwam daarna ook geen verandering meer.