Zaterdag 2E: Zaterdagtak Westlandia blijft in race voor kampioenschap

De zaterdagtak van voetbalvereniging Westlandia mag nog altijd dromen over het kampioenschap in de tweede klasse E. Na de 4-1 overwinning op CION is de achterstand op koploper FC Skillz vijf punten, maar in de resterende vijf duels kan er nog van alles gebeuren. Op de voorlaatste speeldag gaan de Naaldwijkers zelfs bij de koploper op bezoek.

Tekst: Hans Kulk

De 4-1 overwinning op CION kwam de ploeg van Theo Verbeek (foto) niet aanwaaien. Na 45 minuten stond er namelijk nog een 0-0 tussenstand op het scorebord. Het meest opvallende was de vroege wissel van Dennis Verbeek. In de dertiende minuut moest hij zich geblesseerd laten vervangen door Jay Geeratz.

Katachtig

De bezoekers namen vijf minuten na de pauze een verrassende 0-1 voorsprong. Bijna werd het drie minuten later 0-2, maar een katachtige redding van doelman Jari Duijvestijn – hij moest volledig gestrekt naar de hoek – voorkwam erger.

In de 62e minuut kon het thuispubliek voor de eerste en zeker niet de laatste keer deze middag juichen, nadat Lars van der Berg in zijn 51e wedstrijd voor de hoofdmacht de 1-1 aantekende. In de laatste twaalf minuten van het duel volgden Stefan Bron (2-1 uit een voorzet van Jay Geeratz), Jari Lievaart (3-1) en opnieuw Stefan Bron (4-1, hij ‘poortte’ de doelman van CION) zijn voorbeeld.