Zaterdag 1B: sv Nootdorp schiet met gelijkspel tegen Voorschoten’97 weinig op

Een driepunter was voor sv Nootdorp heel welkom geweest om promotie-/degradatieduels aan het einde van het seizoen te voorkomen, maar de ploeg van interim-trainer Jeroen Struijs schoot met het 1-1 gelijke spel tegen Voorschoten’97 weinig op.

Tekst: Hans Kulk

Het is ‘druk’ in de onderste regionen van de eerste klasse B. DHC is inmiddels gedegradeerd, maar daarboven kan het in de resterende vijf duels nog alle kanten op. Ook voor sv Nootdorp. Struijs en consorten staan na het 1-1 gelijke spel tegen Voorschoten’97 op de elfde plaats met 26 punten. Alleen VUC (20), UVS (19) en DHC (1) doen het nog slechter. HVV en sv Den Hoorn (beide 27) doen het daarentegen ietsje beter. De veilige achtste plaats (sv Honselersdijk, 31 punten) is ook nog niet uit beeld.

Welkom

Wat was een overwinning tegen de Voorschotenaren welkom geweest. En het zag er ook heel lang naar uit dat de drie punten op sportpark ’s-Gravenhout zouden blijven. Vincent Romeijn zou met zijn treffer (1-0) matchwinnaar worden in een matig duel, maar één minuut voor tijd bezorgde Thom Wijnalda met een kopgoal voor een anticlimax bij de gastheren. Geen drie punten, maar slechts één. Aan het eind van het seizoen zal blijken of het voldoende is geweest voor directe handhaving.

Komend weekend wacht de Nootdorpers weer een belangrijk duel, als het in degradatienood verkerende UVS op sportpark ’s-Gravenhout op bezoek komt. Een driepunter zal dan heel welkom zijn.

Lees verder
Net binnen