Zaterdag 1B: Forum Sport vergeet toe te slaan tegen DSO

Het beloofde een interessante wedstrijd te worden tussen DSO en Forum Sport. DSO was bij aanvang koploper en Forum Sport stond na een goede serie op de vierde plaats. DSO gaat vol voor het kampioenschap en Forum Sport loert op haar beurt op de derde periode.

Tekst: Jean Nederlof         |     Foto’s: Winfried Klos

Op het winderige sportcomplex Bentwoud was er veel belangstelling voor deze wedstrijd. Zo’n 500 toeschouwers zorgden voor een gezellige sfeer bij de streekderby. Forum Sport startte met de wind in de rug en dat leek meer een nadeel dan een voordeel.

DSO scoorde al in de negende minuut toen de snelle DSO-aanvaller Tim Ceder zowel de Forum Sport- verdediger Storm Kranendonk (kopte de bal te zacht terug) als keeper Bas Tanis het nakijken gaf: 1-0. Groot gejuich bij de DSO-aanhang, die inmiddels via de social media ook vernomen had dat concurrent VELO op achterstand stond.

Forum Sport trok het initiatief naar zich toe en kreeg kansen. Hayden Bergen, Giovanni Qureshi en Sven Koppenol waren echter niet succesvol. DSO bleef gevaarlijk counteren en de snelle aanvallers kregen ook mogelijkheden. De stand bleef in de eerste helft 1-0.

Na de rust opnieuw een snelle treffer van DSO. Anouar Zibouh stond in de 47e minuut helemaal vrij in de zestienmeter en was attent bij een voorzet vanaf de linkerkant. Hij bracht DSO op een 2-0 voorsprong. Forum Sport begreep de noodzaak om anders te gaan spelen en deed dat ook. Het jonge elftal van trainer Bas Steffens was vanaf de 2-0 de betere ploeg. Het creëerde kans na kans en na een gevaarlijke kopbal van Pjer Bom, die net over de lat ging, was het in de 66e minuut Storm Kranendonk die zijn fout van de eerste helft goedmaakte door de bal vanaf twintig meter snoeihard achter de ervaren DSO-doelman Sven Wolsheimer te schieten: 2-1.

Forum Sport ging jagen op de gelijkmaker. Het speelde fris en was technisch beter dan DSO. Opvallend was wel dat de Forum Sporters veel tijd namen om in de buurt van het DSO-doel te komen. Het ging vaak over (te)veel schijven en het gaf DSO daarmee de kans weer de verdediging op tijd te organiseren.

Toch wist Forum Sport gelijk te komen met DSO. Na een mooie aanval met een slimme één-twee tussen Soufiane Marfouk en Giovanni Qureshi was het laatstgenoemde die in de 89e minuut de 2-2 aantekende. Zijn schot met de buitenkant wreef was onhoudbaar voor de DSO-doelman. De verdiende gelijkmaker werd luid bejubeld, maar voordat er een minuut was gespeeld scoorde DSO de 3-2. Na een onnodige overtreding van Forum Sport kreeg DSO een vrije trap. Uit deze vrije trap kopte Delano de Rooij binnen.

Scheidsrechter Ferit Akkaya liet liefst dertien minuten langer spelen. En in die dertien minuten was het de vraag of Forum Sport nog gelijk kon maken. Het leek er wel op, maar het lukte steeds net niet.

DSO werd zodoende de winnaar van dit duel. Misschien niet verdiend en zuur voor Forum Sport, maar zo is voetbal: als je als Forum Sport zelf niet scoort uit de vele kansen, dan doet de tegenstander dit. Door het verlies van VELO thuis tegen HVV staan de Zoetermeerders nu echt los van de concurrentie op de eerste plaats. Maar de competitie is nog niet gespeeld. Het blijft spannend. Voor DSO en ook voor Forum Sport dat nu een aantal spelers terug zag komen na langdurige blessures.

Komende week gaat Forum Sport op bezoek bij Voorschoten’97 en steekt DSO een visite af bij sv Honselersdijk.

 

Lees verder