Zaterdag 1B: Belangrijke zege VUC dankzij twee treffers Djamairo Rigters

Het was zaterdag D-day op het Kleine Loo bij VUC. De pinguïns moesten winnen en wonnen ook. Tegenstander sv Den Hoorn werd met 2-0 aan de zegekar gebonden en dat mag best verrassend genoemd worden, immers met 27 punten en een negende positie ziet de toekomst voor de ploeg uit Den Hoorn er florissanter uit dan bij VUC.

Tekst: Peter Petit

De ploeg van trainer Rob de Lange moet de komende weken nog vechten om lijfsbehoud in de eerste klasse B. Uiteraard grote blijdschap bij de aanhang van VUC na de negentig minuten met op het scorebord de 2-0 dankzij twee treffers van Djamairo Rigters (foto).

Blessuretijd

In de twaalfde minuut schoot de snelle 23-jarige rechtervleugel aanvaller met een prachtig schot de 1-0 voor VUC binnen. Het was even wachten op de volgende goal, maar in blessuretijd scoorde de oud-speler van VELO en TAC’90 – volgend seizoen aan het werk te zien op de Kooltuin in Katwijk bij FC Rijnvogels – de 2-0 en dat was tevens de eindstand.