Tweede Divisie: Excelsior Maassluis krijgt half dozijn treffers tegen

Excelsior Maassluis zit in de hoek waar de klappen vallen. Nu is een nederlaag bij vv Katwijk wel in te calculeren, maar met een 6-2 nederlaag het veld moeten verlaten komt, zeker in deze fase, hard aan. Bij rust was er nog hoop omdat de Tricolores voor de pauze nog terugkwam na een 2-0 achterstand: 2-1.

Tekst: Ton Beije

Katwijk was in de aanvangsfase de bovenliggende partij, was ook het meest dreigend, maar echt grote kansen waren er niet. Na twintig minuten de eerste echte mogelijkheid voor de Katwijkers, maar Des Kunst kopte de bal over het doel. Halverwege de eerste helft claimde Excelsior Maassluis een strafschop na vasthouden van Tobias Kleijweg, maar scheidsrechter De Bruijn wilde nergens van weten.

Buitenspel

Na ruim een half uur leek Robbert Susan de 1-0 te gaan maken, maar de defensie van de bezoekers greep nog op tijd in. Twee minuten later lag de bal wel achter doelman Tom Boks, maar de treffer van Des Kunst werd geannuleerd wegens buitenspel. Vlak daarna kwamen de gastheren alsnog aan de leiding. Killian van Mil kreeg de bal voor de voeten en haalde doeltreffend uit: 1-0. Excelsior Maassluis was nog nauwelijks van de schrik bekomen of ook de 2-0 lag al achter doelman Boks. Nu was Robin Schulte de schutter. Zes minuten voor rust kwam Excelsior Maasluis terug in de wedstrijd door een inzet van Tobias Kleijweg: 2-1. Dit was tevens de ruststand, want Tim Freriks liet vlak voor rust voor Katwijk een enorme kans liggen door de bal tegen de lat te koppen.

Dreigend

Na de thee openden de bezoekers dreigend, maar een schot van Giovanni da Fonseca vloog naast het Katwijkse doel. Al binnen drie minuten had Katwijk weer succes. Robin Schulte maakte er 3-1 van. Na een uur spelen een kans voor Excelsior Maassluis om terug te komen in de wedstrijd, maar het schot van Pieter Langedijk wordt gestopt door doelman Jean Paul van Leeuwen, ex-goalie van de Tricolores. Vervolgens zag Tobias Kleijweg een kopbal voorlangs het vijandelijke doel gaan.

Rood

In de 67e minuut viel het duel in het slot, maar de treffer van Des Kunst – op aangeven van invaller Ahmed el Azzouti – werd wel gescoord vanuit buitenspelpositie, wat de arbitrale leiding ontging. Trainer Steye Jacobs, die onlangs de taak van Dogan Corneille overnam, maakte zich hier zo boos over, dat hij met rood moest vertrekken. De revanche van de bezoekers kwam snel want drie minuten later liet Bram Wennekers (foto) de 4-2 op het scorebord zetten. Een inzet van Kleijweg wordt nog van de lijn gehaald door Kay Blokland, maar daarna maakte Katwijk alsnog het have dozijn vol. Ahmed el Azoutti (nadat eerst een inzet van hem door Tom Boks was gepareerd) trof in de rebound doel en dezelfde speler kwam nogmaals oog-in-oog te staan met Ton Boks en maakte het karwei af: 6-2.