Tweede Divisie: Quick Boys maakt einde aan zegereeks van Scheveningen

Na vijf overwinningen op rij was Scheveningen niet in staat om deze zegereeks te continueren. Binnen een kwartier keek het team van trainer John Blok al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft was Quick Boys wederom de betere ploeg waardoor het een 0-5 overwinning binnenhaalde.

Tekst: John Carlier

Vanaf de aftrap nam Quick Boys onmiddellijk het initiatief, waardoor in de eerste minuut al een 0-1 stand op het scorebord gezet kon worden. Het leek erop alsof de verdediging van Scheveningen nog niet helemaal geconcentreerd was, want Nigel Ogidi-Nwankwo werd op links aangespeeld en ondanks het feit dat hij zwaar werd gehinderd door Kevin Gomez-Nieto was hij toch in staat om een voorzet te geven die door Sven van der Maaten werd onderschept. De goed fluitende scheidsrechter Ruperti zag hieraan voorafgaand een overtreding, waardoor diezelfde speler een vrije trap mocht nemen halverwege de achterlijn die door de volkomen vrijstaande Jan-Willem Kamp hard in  de touwen werd gekopt: 0-1.

Noodrem

Waarschijnlijk was Scheveningen nog niet helemaal bij de les, want binnen een kwartier stond het 0-2. Voorafgaand aan dit doelpunt moest Chima Bosman nog aan de noodrem trekken om Michael de Niet van een doelpunt af te houden. Het leverde hem wel een gele kaart op.

De 0-2 in de vijftiende minuut ontstond wederom na een snelle counter van Quick Boys, waarbij de bal uiteindelijk bij Youssef El Kachati kwam en de verdediging passeerde alsof die er niet stond en schoot de bal langs Sven van der Maaten onhoudbaar in de uiterste hoek. Een opvallend goede start van Quick Boys, maar wel enigszins geholpen door het zwakke verdedigen van Scheveningen.

Boogballetje

Wellicht was deze stand voor Scheveningen aanleiding om wat feller te gaan spelen, waardoor Kevin Gomez-Nieto (foto) tegen een gele kaart opliep. Hij voorkwam daarmee wel de mogelijkheid voor Quick Boys om de 0-3 op het scorebord te zetten. Scheveningen kreeg ondanks het betere spel van Quick Boys toch in de tweeëndertigste minuut via een steekpassje van Mehmet Aldogan op Michael de Niet de mogelijkheid om de stand op 1-2 te brengen. Maar het boogballetje kon door een zeer goede reactie van keeper Paul van der Helm nog net tot corner worden verwerkt. Scheveningen bleef toch knokken voor een tegendoelpunt, maar ondanks het feit dat er twee corners werden geforceerd bleef de score achterwege. Het was toch Quick Boys dat voor het rustsignaal nog twee mogelijkheden via Youssef El Kachati en Dyllandro Panka kreeg om de stand te verhogen, maar beiden faalden.

Corners

Ondanks het feit dat Quick Boys zeker in de eerste helft de betere ploeg was, was Scheveningen toch waarschijnlijk de kleedkamer uitgekomen om iets aan die achterstand te doen. Het forceerde direct twee corners maar zonder resultaat. Maar ook Quick Boys liet duidelijk zien dat het de score wilde verhogen. Dat gebeurde ook in de tweeënvijftigste minuut. Een dieptepass bereikte Bram Franken en door weer zwak verdedigen, wat normaal het sterke punt is van Scheveningen, kon hij gemakkelijk 0-3 scoren.

Genadeklap

Dit was de genadeklap voor Scheveningen wat resulteerde in een overwicht voor Quick Boys. Beide teams wisselden na deze stand twee spelers, maar bij Scheveningen kwam niet tot uiting dat deze wissels een verbetering waren. In tegendeel, Quick Boys verhoogde in de drieënzeventigste minuut wel de score naar 0-4. Invaller Rodney Lopes Cabral greep niet goed in, waardoor invaller Ravelino Junte gemakkelijk kon scoren.

Zowel Scheveningen als Quick Boys wisselden hierna nog twee spelers waarbij eveneens invaller Levi van Duijn zelfs nog voor 0-5 zorgde na wederom zwak verdedigen. Onbegrijpelijk omdat de verdediging van Scheveningen meestal het sterke punt is.

Wakker

In het slot van de wedstrijd kreeg Scheveningen nog de kans om de hatelijke nul weg te werken. Echt op de rand van het strafschopgebied mocht Ruben Koorndijk aanleggen, maar zijn vrije trap werd door de muur gekeerd. Na dit verlies is Scheveningen weer wakker geschud, waardoor er weer opnieuw punten moeten worden gepakt om zodoende uit de gevarenzone te blijven.