Vrouwen 3D (zat): SEP op haar na kampioen, Naaldwijk onderuit

De strijd om de titel is bijna beslist. SEP heeft na de zege op het sterke Lyra nog maar twee punten nodig. sv Den Hoorn wilde niet meewerken aan het vroege kampioenschap. Ariston’80 2 werd eenvoudig verslagen. sc Monster won van DSVP 3 en Naaldwijk verloor van Zwaluwen.

Lyra – SEP

In de eerste helft kreeg SEP, de koploper uit Delft, een paar kansen maar de goed spelende keepster van Lyra liet zich niet passeren. In de tweede heft brak Anique Groot de score open. Na de 0-2 van Nina de Letter bleef SEP goed voetballen en geduld houden. Lyra gaf nog wel tegengas, maar kon niet gevaarlijk worden. In de laatste twintig minuten was de SEP-ploeg van trainer Gregory Dasburg (foto) heer en meester: 0-2.

Ariston’80 2 – sv Den Hoorn

De bezoeksters stonden na drie minuten al op een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet van Melanie Willemsz Geeroms scoorde Izara Dijkxhoorn. sv Den Hoorn bleef makkelijk het net vinden en kwam door treffers van Dijkxhoorn (2x) en Willemsz Geeroms op 0-4. Na de thee kwam Ariston’80 2 terug tot 1-4 door een treffer van Marina Dielen. De studentes misten daarna een strafschop en zagen daarna sv Den Hoorn weglopen naar een 1-7 overwinning. Izara Dijkxhoorn, Melanie Willemsz Geeroms en Lianne Gerritse schoten met scherp voor de ploeg van trainer Mitchel Schulte.

Naaldwijk – Zwaluwen Vlaardingen

Hekkensluiter Naaldwijk kon niet voor een verrassing zorgden tegen de bezoeksters uit Vlaardingen. Na negentig minuten voetballen stond een 0-5 eindstand op het scorebord. Bij rust was de score al 0-3.

Sportclub Monster – DSVP 3

Na de onnodige nederlaag tegen Maasdijk wilde sc Monster iets rechtzetten. DSVP 3 had 88 minuten lang niets te vertellen. Na achttien minuten spelen scoorde Robin Oltshoorn uit een prachtig voorzet van Emelllie Staalbanken de 1-0. Door goed spel en gretig afjagen kon DSVP niet de voetballende oplossing te vinden. Kansen van Robin Olsthoorn (3x), Lois Zuidema en Emmelie Staalbanken (2x) werden helaas niet benut.

In de 65 minuut werd na lang balbezit Robin Olsthoorn vrij voor het doel gezet. Zij kon daarna makkelijk de 2-0 binnentikken. DSVP reageerde met veel overtredingen. Na een harde tackle moest sc Monster na een blessure verder met tien man. Alle wissels waren gebruikt. Toch kwam sc Monster door een derde treffer van Olsthoorn op 3-0 komen. In de laatste twee minuten kwam DSVP 3 nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.