Vrouwen 2B (zat): Belangrijke overwinningen voor regioteams

DSVP pakte drie broodnodige punten in de strijd om de titel tegen IFC. Onderaan de ranglijst wonnen zowel Forum Sport als Die Haghe hun duels. Beide teams willen degradatie graag ontlopen.

IFC – DSVP

In Hendrik-Ido-Ambacht was DSVP de bovenliggende ploeg. De club uit Pijnacker ving de thuisreis aan met een 0-2 overwinning op zak. Het gat met koploper Spirit werd door de zege verkleind tot drie punten.

Forum Sport – ARC

De Voorburgse vrouwen boekten een terechte overwinning op ARC. De ploeg uit Alphen aan den Rijn was in de eerste helft de betere ploeg, maar ging met een 2-1 achterstand de rust in. Na de 0-1 van ARC, waarbij geen hands door de arbiter werd geconstateerd, kwam Forum Sport door een treffer van Lara van Schaik in de 20e minuut op 1-1. In de 43e minuut zette Forum Sport de gehele achterhoede van ARC vast. Eline Hoogteijling bereikte met een steekbal Van Schaik die de 2-1 ruststand aantekende. Na rust kwam ARC nog wel op 2-2, maar zorgde Sabine Kuilenburg uit een vrije trap voor de 3-2. Na de 4-2 van Roxy Visser kwam ARC nog terug tot 4-3 in de 82e minuut. Forum Sport speelde daarna het duel zakelijk uit.

Foreholte – Die Haghe

De equipe van trainer Hans van Heteren (foto) pakte drie belangrijke punten in Voorhout. De eerste helft werd afgesloten met een 0-0 stand. Een treffer van Die Haghe werd afgekeurd. Na de thee kwam Die Haghe op 0-1. Romy Batist reageerde adequaat toen de keepster van Foreholte de bal losliet. De thuisploeg drong nog wel aan, maar werd niet echt gevaarlijk: 0-1.