Vrouwen KNVB-beker: Valse start doet ADO Den Haag Vrouwen das om

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd voor de vijfde keer de bekerfinale te bereiken. Een valse start in de halve finale tegen PSV kwam het team van trainer Sjaak Polak ondanks een sterke tweede helft niet meer te boven.

Foto’s: Franca Dobbe

Voor de eigen fans in het Bingoal Stadion kwam ADO Den Haag Vrouwen struikelend uit de startblokken. Al in de derde minuut moest captain Barbara Lorsheyd de bal uit het doelnet halen na een kopbal van Strik: 0-1. Op die vroege kaakslag bleef de thuisploeg lang het antwoord schuldig. Nikki IJzerman en Liz Rijsbergen namen wel het doel onder vuur, maar de vrije trap van IJzerman vloog net voorbij de verste paal en Rijsbergen stuurde de bal met een boog naast het doel. Nog voor het half uur werd de Haagse opgave nog zwaarder toen Hulswit plotseling vrij voor het doel stond. Lorsheyd had opnieuw geen verweer: 0-2. Bijna had Daniëlle Noordermeer snel wat teruggedaan. Na een lepe vrije trap van Rijsbergen zag zij haar kopbal geblokt worden. Aan de andere kant haalde Lorsheyd opgelucht adem toen Ripa de paal trof. Bij het naderen van de rust was ADO Den Haag nog eens dicht bij een tegentreffer. Na een hoekschop van Rijsbergen en een kopbal van Wiëlle Douma werden achtereenvolgende inzetten van Lobke Loonen, Lysanne van der Wal en Manon van Raay allemaal voor de doellijn weggehaald.

Om na de thee de bordjes te verhangen, bracht Polak als bloedtransfusie Louise van Oosten en Jill van den Ende in het veld. Dat had resultaat, want met die jeugdige invalkrachten werd PSV direct echt onder druk gezet. Een voorzet van Van den Ende was net te hard om Loonen in stelling te brengen. Na een dieptepass van Kayra Nelemans zag Loonen een schot gestopt worden. Uit een voorzet van de onhoudbare Rijsbergen kopte de jarige Pleun Raaijmakers naast. En Van den Ende joeg de bal van de vleugel voorlangs het doel.

Ondanks het uitblijven van succes, hield de Haagse druk aan. Een indraaiende corner van IJzerman was net te hoog voor het hoofd van Loonen. Rijsbergen kon twee keer alleen door overtredingen worden gestuit. Uit haar eerste vrije trap mikte Van den Ende naast. De tweede keer belandde de bal onbedoeld in de handen van de Eindhovense sluitpost. Op jacht naar een treffer bracht Polak Gina Viehoff als extra spits in het veld. Nog voor zij warm had kunnen draaien, benutte PSV aan de andere kant een plotselinge mogelijkheid: 0-3. Daarmee was de strijd nog niet gestreden, want de Haagse cupfighters bleven vechten. Een afstandsschot van Van Oosten werd uit de hoek gegrabbeld. Vijf minuten vóór tijd wist Viehoff uit een hoekschop van Rijsbergen eindelijk de bal in het doel te krijgen: 1-3. Bijna kreeg dat succesje nog een vervolg. Een kopbal van Van den Ende en een afstandspoging van Raaijmakers kwamen echter terug van de lat. Diep in blessuretijd moest de moegestreden Haagse ploeg ook nog een vierde tegentreffer incasseren.

Opstellingen

ADO Den Haag:

Lorsheyd / Raaijmakers, Noordermeer, Douma (70. Viehoff), IJzerman / Van Raay, Van der Wal (46. Van Oosten), Vande Velde (46. Van den Ende) / Rijsbergen, Loonen, Susanna (33. Nelemans).

PSV:

De Jong / Bross, Hendriks, Koeleman, Levels / Strik, Ripa, Worm / Hulswit, Smit, Brugts.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

(Klik HIER voor meer foto’s van ADO Den Haag-PSV)

Lees verder