O23 4H: FC Zoetermeer voert ranglijst aan na zege op DSVP

De spanning om het kampioenschap blijft onverminderd groot. FC Zoetermeer nam op doelsaldo de koppositie over na een zege op DSVP. sv Nootdorp is nu tweede na een gelijkspel tegen DSO. OLIVEO, dat vijfde staat, heeft maar drie punten achterstand op de koploper.

DSVP O23 – FC Zoetermeer O23

De thuisclub had het in de eerste helft lastig tegen FC Zoetermeer, dat goed druk zette. De terechte 0-1 kwam dan ook op het bord door een doelpunt van Caspar Buurman. In de tweede helft kreeg DSVP de meeste kansen. Binnen vijf minuten zorgde Levi Bachnoe voor de 1-1. Uit een goede aanval schoot Jay Koegler FC Zoetermeer weer op voorsprong en vervolgens viel ook de 1-3 van Bjorn Heijst. Het werd nog spannend toen DSVP met nog acht minuten te spelen op 2-3 kwam. Mathijs Zwinkels benutte een stafschop. Jay Koegler schoot het FC Zoetermeer van trainer Ferdy Macnak (foto) uiteindelijk naar een 2-4 overwinning.

sv Nootdorp O23 – DSO O23

In de eerste helft opende sv Nootdorp de score door een treffer van Dylan Leijendekker. Met deze stand leek de rust ook gehaald te worden, maar uit een mooie aanval scoorde Joren Zijlstra de gelijkmaker. In de tweede helft had alleen DSO recht op de overwinning, maar de Zoetermeerders konden de kansen niet benutten en moesten genoegen nemen met een 1-1 eindstand.

OLIVEO O23 – XerxesDZB O23-2

De club uit Pijnacker won met ruime cijfers van de hekkensluiter. Door de 5-1 zege heeft OLIVEO nog alle kansen op het kampioenschap.