O23 3D/3E: Geen winnaar bij duel tussen sv Den Hoorn en Graaf Willem II VAC

In 3D boekte RKDEO 1 een fraaie overwinning op VOC. Het tweede team van de Nootdorpers moest buigen voor HVV. Wilhelmus trakteerde Zuid West DH op een dikke nederlaag. TAC’9O versloeg FC ’s-Gravenzande en het topduel tussen Graaf Willem II VAC en sv Den Hoorn eindigde in 4-4.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Ray van Wely

3e divisie D

VOC O23- RKDEO O23

In Rotterdam deed RKDEO goede zaken met een 3-4 overwinning. De Nootdorpers bezetten na de promotie in de najaarscompetitie een keurige vierde positie.

3e divisie E

Graaf Willem II VAC O23 – sv Den Hoorn O23

In het topduel met Graaf Willem II VAC kwam sv Den Hoorn al na twee minuten op voorsprong. KayZhe van Es scoorde voor de koploper. sv Den Hoorn liet daarna de tegenstander het spel maken, maar de thuisploeg kon de gelijkmaker niet produceren. In de tweede helft lukte het wel door een treffer van Jack Kusters. Meteen na de aftrap bracht Batuhan Isitmez sv Den Hoorn weer op voorsprong en kort daarna was het zelfs 1-3 door KayZhe van Es. Graaf Willem herpakte zich en kwam langszij door treffers van Hugo Smeets en Yonah Kuiper. Graaf Willem II miste de kans op een 4-3 voorsprong en uit de tegenstoot scoorde Stan Huijbens de 3-4. De thuisploeg gaf niet op en scoorde via Pele Schauten de 4-4 in de blessuretijd.

Zuid West DH O23 – Wilhelmus O23

Wilhelmus had een eenvoudige voetbalmiddag in Den Haag, Bij rust had het team van trainer Falco van den Eijnden al een 0-5 voorsprong opgebouwd. Na de rust stokte de teller op negen treffers. Mustafa Acar, Tim Gerla (2x), Sieb Bos, Yannick Willems (2x), Yannick Goes (2x) en Afonso Dionisio zorgden voor de 0-9 overwinning van Wilhelmus.

RKDEO O23-2 – HVV O23

Ondanks het vele balbezit voor RKDEO kreeg HVV in de openingsfase drie goede kansen, maar verzaakte in de afwerking. De Nootdorpers openden de score in de twintigste minuut, maar kort daarna was het weer 1-1 dankzij een rake kopbal van Floyd van Riel. Vlak voor de rust scoorde RKDEO 2 twee keer: 3-1. HVV bracht na de thee drie wisselspelers in waaronder jeugdtalent Tommie Douwsma (JO17-1).  RKDEO werd op eigen veld teruggedrongen. Na de 2-3 van Lodewijk Dekker uit een strafschop kwam HVV op 3-3 na een eigen doelpunt van RKDEO. In de spannende slotfase kon HVV de winst nog pakken. Alex Mouw schoot in de extra tijd uit een corner de 3-4 binnen.

TAC’90  O23 – FC ’s-Gravenzande O23

FC ‘s Gravenzande speelde een goede eerste helft, maar vergat de kansen af te maken. TAC’90 kreeg één mogelijkheid, maar die leverde meteen een treffer op van Roaud el Badri. De Westlanders bleven druk zetten en kwamen vlak voor de rust op 1-1. Tim Rolff schoot de bal over de keeper heen het doel in. Na de thee was TAC’90 sterker en scherper en liep weg naar 3-1. Na de 2-1 van Yousef Ibrahim scoorde Ayoub Zoulali uit een strafschop in de 51e minuut de derde treffer van TAC’90. Vlak voor tijd stelde Finn van Mierlo Ray Brederoo in staat om de 3-2 te scoren.