O23 2B: HBS neemt koppositie over van Quick na zege op VELO

Het blijft spannend in de titelstrijd van de 2e divisie B. HBS is de nieuwe lijstaanvoerder na een overwinning op VELO. Quick verspeelde haar leidende positie door een nederlaag tegen XerxesDZB. Het duel tussen Kozakken Boys en FC Skillz werd vlak voor het einde gestaakt.

Quick (H) O23 – XerxesDZB O23

De Rotterdammers kwamen al na zeventien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Rical Kayaturan. In de blessuretijd van de eerste helft kregen twee spelers van XerxesDZB (Corné van de Grindt en Peter van Schalk) een rode kaart van scheidsrechter Marco Hoek. In de tweede helft was Quick niet in staat om verandering in de stand aan te brengen.

HBS O23– VELO O23

De Kraaien hadden de kansen in de eerste helft, maar konden deze niet afmaken. Zelfs een strafschop leverde geen treffer op. Na de thee was VELO de ploeg met de mogelijkheden om te scoren, maar ook de Wateringers konden het net niet vinden. In de 65e minuut was Staf Spijkerman trefzeker voor HBS. Door de 1-0 overwinning en de nederlaag van Quick is HBS de nieuwe lijstaanvoerder. Doelman Luc Vurens (foto) was de gevierde man bij HBS met een aantal goede reddingen in de tweede helft.

Kozakken Boys O23- FC Skillz O23

Na een 0-0 ruststand opende Abdesammie el Bouzrouti de score voor de bezoekers die onder leiding stonden van O18-trainer Ryan van Deutekom, die de afwezige Abdibasid Jama verving. Na de gelijkmaker van Kozakken Boys kwam FC Skillz in 75e minuut op 1-2 door een doelpunt van Younes Yahklef. Vlak voor tijd viel de 1-3 dankzij Efe Biyek. Kozakken Boys ging drukken en kwam op 2-3 in blessuretijd. In de 97e minuut volgde zelfs de 3-3. Op veld ontstond tumult waarna ook de toeschouwers van Kozakken Boys het veld betraden. De arbiter kon het niet meer overzien en staakte het duel.