Zondag 3D: Voorschoten’97 pakt belangrijke zege op SVH

In de regionale derby tussen Voorschoten’97 en SVH kwam de thuisploeg als overwinnaar uit de bus. Een belangrijke zege voor de ploeg van trainer Denis Luhulima (foto), die graag de nacompetitie wil ontlopen. Voor SVH een tegenslag na de goede resultaten van de afgelopen weken.

Voorschoten’97 ging vol voor de winst en kreeg haar gewenste resultaat. De 1-0 werd gescoord door Bryan Hilders na een één-twee met Robin de Vries in de 25e minuut. Tien minuten later kreeg Voorschoten’97 een strafschop. Bennie Hoogewoning faalde niet vanaf elf meter. Vijf minuten voor rust was het weer raak. Nu trof Rob van den Berg doel. Vlak voor rust kreeg SVH een strafschop, maar doelman Chris van der Mijn stopte de bal, waardoor de stand 3-0 bleef.

Buitenspel

Na de hervatting dacht SVH te scoren, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisclub kwam op 4-0 nadat een vrije trap van Robin de Vries goed door Glenn Mulder werd afgerond. Halverwege de tweede helft kwam SVH nog terug tot 4-1. Voorschoten’97 kreeg nog enkele goede kansen om te scoren, maar in de stand kwam geen verandering meer.