Deze week meer bekend over toekomst hoofdtrainer Edwin de Graaf bij Roda JC

Naar verwachting wordt eind deze week meer bekend over de toekomst van de Zoetermeerse trainer Edwin de Graaf (foto) bij het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Roda JC. De oud-speler en oud-assistent trainer van onder meer ADO Den Haag (42) volgde eind januari Jurgen Streppel op als hoofdtrainer bij de koempelclub uit Kerkrade.

Tekst: Peter Petit

Eigenlijk zou het gesprek tussen algemeen directeur Jordens Peters van Roda JC en De Graaf eind dit seizoen plaatsvinden, maar De Graaf vindt dat beide partijen nu wel een goed beeld van elkaar hebben om deze week al tot een beslissing te komen over het al dan niet verlengen van het contract.

Ruzie

Bovendien vindt De Graaf dat de spelers recht hebben nu al te weten wie volgend seizoen hun trainer is. Het contract van De Graaf, die momenteel nog op en neer reist van zijn appartement in Brunssum naar zijn in Zoetermeer achtergebleven gezin, loopt eind dit seizoen af. De Graaf werd bij ADO Den Haag in 2019 op non-actief gesteld na een ruzie met speler Donny Gorter.

Geen play-offs

Het is De Graaf niet gelukt om met de club uit de oostelijke mijnstreek de play-offs te halen, maar in Kerkrade wordt de beschuldigende vinger niet naar De Graaf, maar naar zijn voorganger Streppel gewezen. De naar zijn oude liefde Helmond Sport vertrokken Streppel zou in de dubbelfunctie van hoofdtrainer en technisch verantwoordelijke, vooral in die laatste functie gefaald hebben, zo valt in Kerkrade te horen.

Nieuwe as

In plaats van een plek op de ranglijst die recht geeft op deelname aan de nacompetitie staat Roda JC op een teleurstellende twaalfde plek. Mocht De Graaf bij Roda JC blijven, dan krijgt hij te maken met de onlangs aangetrokken manager voetbalzaken Robbie Servais. Topscorer Dylan Vente is een gewild object bij diverse eredivisieclubs en gaat de Zuid-Limburgse club zo goed als zeker verlaten. Naast een nieuwe spits moet Roda JC volgend seizoen ook op zoek naar een nieuwe as.

Lees verder