Twee Haagse trainers in reality-serie

De Haagse voetbaltrainers Huib van Oostrum Soede (Te Werve) en Geoffrey van Loenen (WIK) spelen beiden een hoofdrol in een nieuwe serie.

Tekst: Glenn Duijzer  &  Peter Petit

Er nemen in totaal zes trainers, verspreid over Nederland, deel aan het programma. Zij worden gevolgd tijdens de trainingen en wedstrijden. Vooralsnog zijn er slechts twee namen bekend. De andere trainers komen uit Groningen, Amsterdam en Brabant.

De trainers worden ook buiten het voetbal om gevolgd in hun dagelijkse leven. In het geval van Van Loenen zal daar ongetwijfeld een wedstrijd van zijn zoon Dani van Loenen bij zitten. Maar ook het bekijken van een F1-race met Max Verstappen met de familie.

(Foto vv WIK)

In een vorig interview met de familie Van Loenen bij Haaglanden Voetbal werd al aangegeven dat het bekijken van een F1-race echt een familie gebeuren is. Op de vraag aan de WIK-trainer Geoffrey van Loenen hoe men bij hem terecht is gekomen, was het antwoord simpel: ,,Joost mag het weten.’’

,,Gelukkig waren er afgelopen zaterdag tegen Toofan geen opnames. Behalve dat het een draak van een wedstrijd was, werd deze bij een tussenstand van 2-3 in ons voordeel, onnodig door de scheidsrechter gestaakt. Na afloop zijn we met beide trainers en de aanvoerder nog bij hem langsgegaan met het verzoek om de wedstrijd te hervatten, maar hij was onverbiddelijk. Echt jammer, want het was een sportieve wedstrijd.’’

Hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede (Jakarta, 1956) werd zaterdag gedurende de competitiewedstrijd van zijn ploeg Te Werve tegen sv Houtwijk op de voet gevolgd door de cameraploeg. De charismatische Van Oostrom Soede liet weten dat hij al geruime tijd door Talpa wordt gevolgd in het kader van een realitysoap.  Wanneer de realitysoap wordt uitgezonden is nog niet bekend.

 

Lees verder