Flynt Westland Cup: FC ’s-Gravenzande wint ruim van Verburch

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande de kwartfinale wedstrijd in de strijd om de Flynth Westland Cup tegen Verburch bij organisator vv Naaldwijk op Sportpark De Hoge Bomen.

Tekst: Jan Hoogenraad

FC ’s-Gravenzande bereikte de volgende ronde door een overwinning op sc Monster, dankzij treffers van Casper Zwaanswijk, Sil van Ooijen en Angelo Zwirs. Verburch was in de eerste ronde vrij en kwam dus voor het eerst in actie.

Voorsprong

FC ’s-Gravenzande kreeg een eerste kans via Roy van Beek, maar zijn kopbal werd door de Verburch-doelman gepakt. In de zevende minuut lukte het hem wel. Een goed opgezette aanval via Yordi Klepke, Stefan Bruijn kwam bij Roy van Beek (foto), die de doelman kansloos liet: 1-0. Hierna was het weer Roy van Beek die kon inschieten, maar tot tweemaal toe greep de sluitpost van Verburch goed in. In de twintigste minuut werd Stefan Bruijn in het strafschopgebied vastgepakt door een Verburch-verdediger en kon scheidsrechter Stanley van Lith niet anders dan naar de stip wijzen. Frank Broos nam deze penalty onberispelijk: 2-0.

Counter

Drie minuten later was Van Beek weer gevaarlijk, maar de Verburch-doelman redde op de doellijn. Hierna zakte het spel bij de ’s-Gravenzanders wat terug en drong Verburch wat meer aan. Dat leverde een kansje op voor Terence van den Berg en Tim Uitulugt, maar gescoord werd er niet. In de 38e minuut een goed opgezette counter van FC ’s-Gravenzande. Via Yordi Klepke, Frank Broos kwam de bal bij Roy van Beek die raak schoot: 3-0. Een minuut later was het weer raak toen Frank Broos vanaf rechts goed voorgaf en Roy van Beek zijn derde treffer binnenschoot: 4-0.

Kansrijk

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij, maar verzuimde in eerste instantie ruimer afstand te nemen. Casper Zwaanswijk schoot over op aangeven van Angelo Zwirs en Frank Broos kopte de bal net over de lat. Verburch was in de 66e minuut nog kansrijk toen Lucio Duyvesteijn kon inschieten, maar doelman Jouvenaar stopte zijn inzet. Nadat Twan van Meerten de bal over de lat had gekopt op aangeven van Rick Boers, was het in de 77e minuut wel raak toen Frank Broos via een Verburch-verdediger de bal in het doel werkte: 5-0.

Halve finale

Vervolgens schoot in de 83e minuut Yuri Westhoff in tweede instantie de bal in het doel na een voorzet van Angelo Zwirs. In de slotfase had Verburch nog de kans om de spreekwoordelijke eer te redden, maar Tim Uitulugt liet de bal in het zijnet verdwijnen.

Door deze overwinning gaat FC ’s-Gravenzande door naar de halve finale, waarin Naaldwijk of Maasdijk de tegenstander is. Die halve eindstrijd wordt in mei gespeeld.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Joseph Goncalves, Frank Broos, Roy van Beel, Patrick Fonseca, Stefan Bruijn, Yordi Klepke, Pascal Broch, Jorik Koppers, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Casper Zwaanswijk, Bas Sommeling

Spelersgroep Verburch:
Boy Zuijderwijk, Terence van den Berg, Stef Geertsema, Dave Scholtes, Shane Bruinen, Revy Verbeek, Riley van Hees, Dylan Boere, Tim Uitulugt, Vince van der Knaap, Zirijr Tsatourjan, Bart van Kester, Yarno Houtenbos, Lucio Duyvesteijn, Justin Stoppels, Mitchel Merkesteijn

Scheidsrechter: Stanley van Lith, assistenten: Nick van den Bos en Steven van Erven.