Edwin de Graaf en Roda JC Kerkrade einde seizoen uit elkaar

Het aflopende contract van hoofdtrainer Edwin de Graaf (foto) bij Roda JC wordt niet verlengd. Dat laat Roda JC in een persbericht weten. Zoetermeerder De Graaf (42) werd begin dit jaar bij de club uit Kerkrade aangesteld als opvolger van de plotseling naar Helmond Sport vertrokken Jurgen Streppel.

Tekst: Peter Petit

De Keuken Kampioen Divisie-ploeg doet niet uit de doeken waarom het niet verder gaat met de oud-speler en oud-assistent trainer van ADO Den Haag. In het persbericht prijst algemeen directeur Jordens Peters de persoon Edwin de Graaf wel omdat hij in een lastige situatie tussentijd bij de club is ingestapt.

Maximale

,,Hij heeft zich volledig ingezet om er een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken, wij zijn ervan overtuigd dat hij, samen met zijn staf en spelers, het maximale uit dit seizoen gaat halen.”  De Graaf wist sinds zijn aanstelling bij Roda JC de weg naar boven niet in te zetten. De play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn alleen nog maar mathematisch bereikbaar voor de Koempelclub. Wie de opvolger van De Graaf wordt is nog niet bekend, Roda JC gaat naarstig op zoek naar een nieuwe coach voor het aanstaande seizoen.

(Orange Pictures)

Lees verder