Zaalvoetbal: Vrouwen Mazzelstars onderuit tegen Zeemacht

Na twee weken vrijaf te hebben gehad, konden de vrouwen van Mazzelstars weer in actie komen. Dit keer tegen Zeemacht uit Den Helder. En dit was ook direct weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams in de race om behoud in de Eredivisie of eventueel het spelen van nacompetitie.

Tekst: Paulien Otter

Vrij snel keek Mazzelstars tegen een achterstand aan, doordat Zeemacht uit een corner kon scoren via Mish Carmelia. Zeemacht zette direct meer druk, maar kwam niet door de Zoetermeerse verdediging heen. Maar Mazzelstars kreeg ook kansen. Het was een keer heel dichtbij, waarbij Kirsten Kok de bal hem in eerste instantie niet kon binnentikken, maar vervolgens Lizzy van Diepen hem wel goed raakte, maar de keeper net in de weg lag. In de zeventiende minuut zag aanvoerder Kirsten Kok een gaatje in de verdediging van Zeemacht. Zij schoot over de grond door de benen van keepster Sterre Windt: 1-1. Kort daarna kreeg Kirsten Kok een gele kaart voor een sliding waarbij ze de bal niet raakte. Met een gelijkspel gingen de vrouwen van Zeemacht en Mazzelstars rusten.

Snelle treffer

De tweede helft startte wederom met een snel doelpunt van Zeemacht. Dit keer was het Lean Hamburg die in de 21ste minuut de bal tussen de paal en keepster Lindsay Maaskant (foto) kreeg. En heel snel daarna volgde de 3-1 door Lara de Decker. Deze twee snelle treffers achter elkaar vielen niet goed bij Mazzelstars. Het moest winnen, maar ook de tegendoelpunten zo gering mogelijk houden. Mazzelstars ging toch met wat meer druk spelen. Zeemacht liet zich iets meer inzakken en wachtte op het juiste moment voor de counter. Maar Paulien Otter lette goed op en onderbrak op de helft van Zeemacht een aanval, ging richting doel en schoot raak. Toen stond het in de 34ste minuut 3-2. In deze stand kwam daarna geen verandering meer.

DWOW

Als Mazzelstars had gewonnen, was het nu veilig geweest. Volgende week tegen DWOW in eigen huis wordt het een spannende strijd. DWOW wil graag de nacompetitie ontlopen en zal er alles aan doen om haar laatste twee wedstrijden te winnen. Mazzelstars wil ook graag winnen om zich zo veilig te stellen in haar eerste jaar in de Eredivisie! Kortom, een spannende wedstrijd op vrijdag 21 april om 20.30 uur in sporthal De Veur in Zoetermeer.

 

 

Lees verder