Zaalvoetbal: FC Westland wint van hoogvlieger Zeemacht

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag uitstekende zakengedaan voor lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Nummer drie van de ranglijst, Zeemacht, kwam op bezoek in sporthal Hoge Veld en werd met een ruime 7-2 verslagen.

Tekst: Peter Botman

De ploeg uit Den Helder leek goed op weg naar een plek in de promotie-degradatiecompetitie naar de Eredivisie, maar door verlies tegen de Westlanders is de opgave wat lastiger geworden.

De twee ploegen gaven vanaf het begin meteen hoogdruk en gunden elkaar geen centimeter. Karam Boukhari opende de score, echter wist Zeemacht binnen de minuut de score weer op 1-1 te zetten. Een fase met kansen over en weer resulteerde uiteindelijk in een 3-1 voorsprong voor de Westlanders na doelpunten van Mo Maatoug en Mo Mouchin.

Heer en meester

Na rust werd het spelbeeld met name bepaald door FC Westland. Met goed veldspel wist het constant man-meer-situaties te creëren voor de neus van de Noord-Hollande doelman. Maar de Westlanders wisten deze kansen niet te verzilveren en het was Zeemacht dat de bal achter keeper Barry Botman wist te frommelen. Waar FC Westland dit seizoen meervoudig in dit soort situaties het hoofd niet koel wist te houden, bleef de ploeg van Naïm el Yousfi en Joey Howldar heer en meester en liep het uit naar een 7-2 voorsprong wat tevens ook de eindstand was.

Karam Boukhari scoorde tweemaal, Hakim Habibi, Mo Mouchin, Mo Maatoug, Faical Amheye (foto) en Mouhsine El Arnouki maakten allen met één treffer de zeven vol.

Scagha’66

Op 28 april speelt FC Westland haar laatste wedstrijd van het seizoen. In thuisbasis sporthal Hoge Veld is Scagha’66 om 21.30 uur de tegenstander. De ploeg uit Schagen zal dan waarschijnlijkheid al kampioen zijn. FC Westland hoopt op dat moment al zeker te zijn van lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Het is dan afhankelijk van OACN Boys uit Spijkenisse, dat in de komende twee duels minimaal één keer moeten verliezen.

Lees verder
Net binnen