Zaalvoetbal: Tutor-GLZ Delfshaven haalt einde niet, matige partij Stanga

Afgelopen zaterdag speelde het Nederlands zaalvoetbalteam voor de WK-Kwalificatie wedstrijd tegen Moldavië en won in Almere met 5-2. Deze week wordt de return gespeeld. Mocht Nederland dit tweeluik winnen, dan gaat Oranje naar de eliteronde met vier landen. Om die reden waren er de afgelopen week geen Eredivisiewedstrijden gepland.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie A

FC Westland – Zeemacht

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag uitstekende zakengedaan voor lijfsbehoud in de Eerste Divisie. De nummer drie van de ranglijst, Zeemacht, kwam op bezoek in sporthal Hoge Veld en werd met een ruime 7-2 verslagen. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Hoofdklasse C

Tutor – GLZ Delfshaven

Voordat er begonnen werd was al een probleem GLZ Delfshaven kwam met vier man aan en wilde even wachten tot haar doelman was gearriveerd. Scheidsrechter Remko Lochtenberg wilde daar niet aan meewerken omdat na Tutor 1 nog meer wedstrijden moesten worden gespeeld. De wedstrijd begon voor Tutor erg goed, bovendien kregen twee spelers van GLZ Delfshaven een gele kaart voorgehouden. Tutor profiteerde daar goed van. Niels van Lon opende de score, snel er na werd een schot van aanvoerder Erik Geerts onderweg geraakt door één van de drie aanwezige spelers en werd de eigen doelman gepasseerd. Nadat Ingmar Boshuizen het derde doelpunt scoorde (3-0), lieten twee van de vier spelers van GLZ Delfshaven zich verbaal heel ongewenst uit.  Dit leidde tot twee gele kaarten in de beginfase. Bij de tweede gele kaart in de twaalfde minuut van de wedstrijd wilde GLZ Delfshaven niet meer verder spelen. De KNVB zal zeer waarschijnlijk drie punten in mindering brengen, zoals eerder bij OACN Boys 2 en ASW 2 is gebeurd.

 zvv Den Haag 3 – Stanga

Volgens coach Steven Poeran (foto) speelde zijn Stanga, net als vorige week tegen Olympia GO, weer een slechte wedstrijd.  Stanga kwam wel in Sportcampus Zuiderpark op 0-2 voorsprong, maar de ploeg van zvv Den Haag 3 bouwde het vrijwel snel om naar stand van 3-2. Nog voordat scheidsrechter Abderrahim Essaghir voor het rustsignaal floot, stond de kampioenskandidaat al met 3–4 voor.

Na de wisseling van helft werd het door doelpunten van beide zijden wel spannend voor de neutrale kijkers. De eindstand werd bereikt bij een stand van 5–5. Namens zvv Den Haag 3 scoorden Zanóah Pieris (3x), Quincy Knegjens en Virgil Tjin-Asjoe (beiden 1x), namens de bezoekers wisten Roger Smees, Reginald Poeran, Jeffrey Ramkisoen, Rico Kogeldans en Osvaldo de Pina zvv Den Haag-doelman Remo Rumampuk het nakijken te geven.

Voor Stanga eindigde het duel in een nachtmerrie, zeker omdat na afloop van de wedstrijd Osvaldo de Pina een rode kaart werd getoond vanwege herhaaldelijk commentaar leveren richting de arbiter van dienst. Door dit resultaat en ruime overwinning van Deltasport tegen FC Boshuizen 2, wisselde Stanga (nu tweede) en Deltasport (nu eerste) van positie.

 

Lees verder