Zaalvoetbal: Vrouwen zvv Den Haag tonen passie en vechtlust in Friesland

Een imponerend vrouwenteam van zvv Den Haag vergat zichzelf te belonen. ZV Libertas ‘mazzelde’ met sluipschutter en futsalfenomeen Jessie Prijs. Voorafgaand werd een minuut stilte in acht gehouden voor de onlangs overleden topfan van zvv Den Haag-vrouwen en tevens vader van één van de Haagse speelsters.

Het werd een bewogen wedstrijd, waarin zvv Den Haag duidelijk meer verdiende. De Haagse ploeg liet strijd, vechtlust en passie zien. Uitblinkster ‘by far’ was Ramona van der Harst die met haar specifieke speelstijl haar ploeg beter en gedurende de gehele wedstrijd sterker maakte.

Kansen

ZV Libertas (tweede in de kampioenspoule) leek vrijdagavond op een topploeg zonder topvorm, dus er waren voldoende kansen voor de energieke ploeg van René Havermans en zijn secondant Jeffrey Brand om in ieder geval gelijk te kunnen spelen. Met onder meer de onverstoorbare en uitstekend spelende Samia Kaaouane en de trefzekere Larissa Boerenstam in de frontlinie ging zvv Den Haag de strijd aan met het ijzersterke Libertas. Via ‘Boom Boom’ Boerenstam kwam zvv Den Haag verdiend langszij. En met de 1-1 gelijke stand gingen beide ploegen de rust in.

Efficiënter

In het tweede part van de wedstrijd wist ZV Libertas weer snel te scoren en uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Onder aanvoering van de “Friese Futsalfenomeen”, vormgever en ‘sluipschutter’ Jessie Prijs wist ZV Libertas helaas voor zvv Den Haag net iets efficiënter om te gaan met de vele doelkansen. Via een sublieme goal van ex-ADO Den Haag-speelster Priscilla Mesker kwam zvv Den Haag nog heel dichtbij: 3-2. In de resterende twee minuten streed de Haagse ploeg nog om langszij te komen. ZV Libertas liet dat niet toe. zvv Den Haag streed voor wat het waard was. Na afloop complimenteerde de Haagse Futsal Goeroe René Havermans (foto) zijn speelsters met het vertoonde spel. Ook hij vond dat zijn ploeg meer had verdiend.

 

Lees verder