Finale Westlands schoolvoetbal: perfecte organisatie vv Maasdijk

De finales van het Unicum-Westlands schoolvoetbaltoernooi werden onder heerlijke weersomstandigheden afgewerkt. Zestien jongensteams en acht meisjesteams streden om het Westlands schoolvoetbalkampioenschap.

Tekst: Cees van der Pol

De organisatie van vv Maasdijk verliep perfect. De club had zelfs gezorgd voor twaalf scheidsrechters. En dat was wel nodig ook, want de strijd werd enkele keren op het scherpst van de snede uitgevochten. Soms zelfs een beetje te scherp.

Bij de meisjes ging de finale tussen de Blinkerd uit Monster en de Koningin Julianaschool uit De Lier. Het bleef lange tijd 0-0, zodat de penalty’s lonkten, maar een fraai doelpunt van de Lierse school besliste de eindstrijd.

De Blinkerd uit Monster haalde ook de finale bij de jongens. Tegenstander was de Kameleon uit ‘s -Gravenzande. Het werd een echte strijd tussen spelers van SC Monster en die van de FC ’s-Gravenzande. Voor rust nam De Blinkerd een 2-1 voorsprong door twee fraaie afstandsschoten, maar na de rust deed de Kameleon zijn naam eer aan en veranderde de stand met twee doelpunten in een 3-2 overwinning.

Behalve een flinke beker, de grote wisselbeker en fraaie medailles kregen de beide winnende teams van sponsor Unicum een uitnodiging om bij Restaurant Elzenhagen te komen eten. Ook worden de winnende teams verwacht bij de regiofinale die dit jaar op woensdag 17 mei aanstaande bij Westlandia in Naaldwijk wordt verspeeld