Oranje-speelsters Onder 16 moet Portugal in blessuretijd gelijkspel toestaan

Het Nederlands elftal voor speelsters Onder 16 jaar is er niet in geslaagd om ook de tweede oefenwedstrijd in en tegen Portugal in winst om te zetten. Na de 3-2 winst van maandag werd het woensdag in Luso 1-1.

De ploeg van coach Sherida van Bruggen was wel dicht bij die tweede overwinning. Nadat Oranje al na acht minuten spelen op een 1-0 voorsprong was gekomen door een treffer van Rose Ivens (FC Twente), wist Portugal pas in blessuretijd langszij te komen: 1-1.

Bij het Oranje-team speelde ADO Den Haag-speelster Jet van Mierlo (foto) de gehele wedstrijd mee. DHC-speelster Dina Haizoun viel na 63 minuten in voor de maakster van het doelpunt, Rose Ivens.

Voor Onder 16 waren de duels in Portugal de laatste voorbereiding op het Nordic Tournament. Nederland speelt op 9 juli haar eerste wedstrijd, met als tegenstander IJsland.

(Foto: KNVB Media)
(Bron: Oranje)